Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Smash Point : Guest Hour

  Η αγάπη προς τη Πατρίδα και τη σημαία χαρακτηριστικό των αθλητών

Πόσες φορές δεν έχουμε δει αθλητές όταν καταλαμβάνουν μια θέση στο βάθρο των πρωταθλητών να φέρουν με υπερηφάνεια την Ελληνική Σημαία και με δάκρυα συγκίνησης να τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο; Δεν υπάρχει φορά που να μην έχω δει σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ή στους Ολυμπιακούς αγώνες Έλληνες αθλητές που διέπρεψαν να μην παίρνουν την σημαία τους και να της κρατούν ψηλά με υπερηφάνεια. Επίσης βλέπουμε στις προσωπικές σελίδες των αθλητών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης την αγάπη τους για την Πατρίδα τους.

Χιλιάδες Έλληνες, ανεξαρτήτως ηλικίας, που ασχολούνται συστηματικά με τον αθλητισμό έχουν μια τεράστια αγάπη προς την Πατρίδα τους και τη Σημαία τους. Παρόλα τα προβλήματα της Ελλάδας, αυτοί την αγαπούν. Όταν αγωνιζόμουν στο Καράτε πριν περίπου 20 χρόνια η Εθνική Ελλάδος λάμβανε από τη πολιτεία μόνο ένα σημαιάκι για τη στολή κάθε αθλητή, ένα σημαιάκι σημερινής αξίας 0,50 ευρώ. Τίποτε άλλο. Τα παιδιά από τη τσέπη τους προμηθεύονταν τις στολές τους και τα υλικά τους. Επίσης είδαμε στους Ολυμπιακούς του Ρίο που η Ελλάδα δεν βοήθησε τις Ελληνικές Αποστολές όπως ανέφερε η χρυσή Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη που προπονούνταν σε ένα ανοιχτό χωράφι. Και όμως αυτοί οι άνθρωποι που δεν έλαβαν τίποτε από την Ελλάδα την λατρεύουν.

Από την άλλη όμως έχουμε αρκετούς που την μισούν. Βλέπουμε σε πορείες να καίνε τη Σημαία, αυτό το «πανί» που αναφέρουν για οποίο χιλιάδες Έλληνες θυσιάστηκαν για να ζούμε ελεύθεροι. Βλέπουμε καθηγητές, διανοούμενους και φιλόσοφους να μιλάνε απαξιωτικά για τον Έλληνα, την Ελλάδα, και να καταδικάζουν την φιλοπατρία σαν ρατσισμό και φασισμό. Είδαμε διδάσκαλους να προπαγανδίζουν στα παιδιά ενάντια στις παρελάσεις, στο εθνικό σύμβολο, στο ένδοξο παρελθόν της Ελλάδος αλλά και στην αγάπη για την Πατρίδα. Μάλιστα ο γυμνασιάρχης που είχα μου είχε κάνει αρκετές φορές δημόσιες επιθέσεις για την αγάπη μου προς την Ελλάδα.

Πολλοί θα πουν όπου αριστερά και μίσος για κάθε τι Ελληνικό. Δεν ισχύει. Γνωρίζω αριστερούς που πολέμησαν υπέρ Πατρίδος. Γνωρίζω αριστερούς που ακούν τον Εθνικό ύμνο και δακρύζουν. Γνωρίζω αριστερούς που είναι περήφανοι που είναι Έλληνες. Στον αντίποδα γνωρίζω δεξιούς , όπως ο πρώην γυμνασιάρχης μου, που μισούν κάθε τι Ελληνικό. Γνωρίζω δεξιούς που στα μάτια του κόσμου είναι όλο Σημαίες και Ελλάδα και εκεί που δεν τους βλέπουμε βρίζουν την Ελλάδα.

Τι κοινό έχουν όλοι αυτοί οι ανθέλληνες; Eπι των πλείστων είναι κουλτουριάρηδες. Άτομα καλομαθημένα που μεγάλωσαν στο να έχουν τα πάντα στα πόδια τους  και να μην μοχθούν πουθενά. Άτομα που η μόνη τους ασχολία ήταν να διαβάζουν ότι βλακεία έβρισκαν και να την παπαγαλίζουν χωρίς να την κατανοούν. Είναι τυχαίο ότι αν πάρουμε τους Πυρήνες της Φωτιάς βλέπουμε ότι το 90% των μελών είναι παιδάκια από πλούσιες οικογένειες, με φοίτηση σε ιδιωτικά σχολεία, με πανάκριβα ρούχα και χωρίς να τους έχει λείψει κάτι; Τι έλειψε στη ζωή από το Ρωμανό που με τόσο μίσος μιλάει κατά των Ελλήνων; Τον πλήγωσε και τον όπλισε η κοινωνική αδικία; Μήπως να δούμε τους αναρχικούς που καίνε τις σημαίες και καταστρέφουν ότι ιδιωτική και δημόσια περιουσία βρουν; Το 85% είναι παιδιά οικονομικά ευκατάστατων οικογενειών που δεν τους λείπει τίποτε ενώ λένε ότι είναι αναρχικοί και δεν γνωρίζουν τον Μπακούνιν, τον Μαλατέστα και άλλες ιστορικές μορφές του αναρχισμού. Μάλιστα ο ίδιος ο Μπακούνιν ο πατέρας του αναρχισμού μιλάει για αγάπη προς την Πατρίδα και τη Σημαία που την θεωρεί ιερή!!!


Άρα εν κατακλείδι βλέπουμε αυτούς που μοχθούν να αγαπάνε την χώρα τους ενώ οι καλοβαλμένοι νεοκουλτουριάρηδες να την μισούν. Τελικά δεν μισούν την Πατρίδα τους αλλά τους ίδιους τους εαυτούς τους αλλά επειδή είναι εγωιστές κοιτάνε το εύκολο θύμα. Είναι όλα θέμα παιδείας τελικά και όπως είπε ο Κέννεντυ «δεν παίζει ρόλο τι μπορεί να κάνει η Πατρίδα σου για σένα αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για την Πατρίδα σου» . Έτσι, η Βούλα Πατουλίδου, ο Πύρρος Δήμας, ο Κάχι Καχιασβίλι, ο Βαλέριος Λεωνίδης, η Άννα Κορακάκη, η Αθανασία Τζουμελέκα και άλλοι χιλιάδες αθλητές θα μείνουν στην ιστορία ενώ οι ψευτοκουλτουριάριδες, απολίτιστοι μισέλληνες θα έχουν χαθεί στη λήθη της ιστορίας.  

Θ.Σ. Αξιωματικός Ειδικών Δυνάμεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου