Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Smash Point : Guest Hour


      KΑΤΑΛΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

22 Μαρτίου 2016 και ήμουν στην Αθήνα με 2 γνωστούς μου από την Αντιτρομοκρατική της Καταλανικής Αστυνομίας (Mossos dEquadra). Μιλούσαμε για το θέμα τρομοκρατίας και με διαβεβαίωναν ότι η Βαρκελώνη δεν έχει κίνδυνο τρομοκρατικού κτυπήματος. Πάνω που τους εξηγούσα τους φόβους νέου τρομοκρατικού χτυπήματος μάθαμε για το τρομοκρατικό κτύπημα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Τους έπιασε τρόμος αλλά παρέμεναν πεπεισμένοι ότι δεν θα γίνει τίποτε στην Βαρκελώνη.

Εδώ και μέρες μετά το τρομοκρατικό κτύπημα και οι δυο έχουν εξαφανιστεί.   Όμως δυστυχώς αυτή η σιγουριά τους έφερε τα θύματα. Θα ήθελα να αναφέρω ότι το Νοέμβριο του 2015 στην Βαρκελώνη η αστυνομία είχε πιάσει ένα πυρήνα Ισλαμιστών. Και όμως θεωρούσαν ότι είναι στο απυρόβλητο.
Τι κάνουμε εμείς; Φυσικά θα ανεβάσουμε την Ισπανική σημαία στο Facebook, θα βάλουμε λυπημένη φατσούλα στα post για το γεγονός, θα ανάψουμε κεράκια στην πρεσβεία της Ισπανίας και κάποια κτήρια (Βουλή, Δημαρχεία κ.α.) θα φωτιστούν με τα χρώματα της Ισπανικής σημαίας. Αυτά για 2-3 μέρες, μετά θα αναλωθούμε στο survivor και στη φραπεδιά ενώ θα λέμε ότι ήταν ένα μεμονωμένο κτύπημα. Όπως οι Καταλανοί αστυνομικοί έτσι και ο νεοέλληνας θεωρεί ότι είναι οκ να καίγεται του γείτονα το σπίτι αρκεί μη μου τους κύκλους τάραττε. Τι θα γίνει άμα γίνει τρομοκρατικό; Ίσως τότε να ξυπνήσουμε, αλλά και πάλι λέω ίσως.

Όμως δεν είναι. Τα τελευταία 3 χρόνια βλέπουμε ότι το Ισλάμ έχει εισχωρήσει για τα καλά στην Ευρώπη και πλέον εκτελεί τρομοκρατικές επιθέσεις παντού. Επίσης βλέπουμε να αλλάζουν τρόπους δράσης (Modus Operadi). Δρουν σε μικρούς πυρήνες ή μεμονωμένα κάτι που δυσκολεύει τις αρχές να εισχωρήσουν και να μάθουν πληροφορίες. Από πυροβόλα όπλα, πήγαμε σε βόμβες, σε μαχαίρια και τώρα σε οχήματα τα οποία όλοι μπορούν να βρουν δεν κινούν υποψίες και φυσικά όπως είδαμε είναι αρκετά θανατηφόρα.

Στόχος είμαστε όλοι και για αυτό πρέπει να προετοιμαστούμε. Οι δηλώσεις του κυρίου Τόσκα δεν πείθουν ότι δεν έχουμε κίνδυνο. Όπως έχει αναφερθεί στόχος είμαστε ΟΛΟΙ. Επίσης η Ελλάδα είναι μια χώρα που ανήκει στο ΝΑΤΟ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τέλος είμαστε και Χριστιανοί, 3 βασικά χαρακτηριστικά που μας κάνουν στόχους. Επίσης βλέπουμε ότι κτυπάνε τουριστικά μέρη, τι μας λέει ότι δεν μπορούν να κτυπήσουν στην Αθήνα, στην Μύκονο, στη Ρόδο κ.α.;
Πρέπει όλοι να προετοιμαστούμε, και όπως φαίνεται για τα επόμενα χρόνια η τρομοκρατία θα γίνει ρουτίνα. Πρέπει να γίνουν έλεγχοι σήμερα στους μετανάστες που έχουν μπει στην Ελλάδα και να εκδιωχθούν όσοι δεν γνωρίζουμε το παρελθόν τους ή γνωρίζουμε ότι έχουν σχέσεις με ακραία ισλαμική ιδεολογία. Πρέπει στα σχολεία, αρχαιολογικούς χώρους, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τουριστικά σημεία και εμπορικά κέντρα να υπάρξει περισσότερη αστυνομική παρουσία. Πρέπει η αστυνομία και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών σε συνεργασία και με αντίστοιχες υπηρεσίες του εξωτερικού να κινητοποιηθούν ακόμα πιο πολύ.

Αυτά είναι για το κράτος. Εμείς οι πολίτες πρέπει μακριά από μυωπικούς χαρακτηρισμούς και στρουθοκαμηλισμό να ζητήσουμε τα παραπάνω μέτρα. Επίσης πρέπει να λάβουμε και εμείς τα δικά μας μέτρα. Όχι δεν λέω να κλειστούμε στο καβούκι μας αλλά να είμαστε προετοιμασμένοι. Το πιο απλό να μάθουμε βασικές πρώτες βοήθειες, τι είναι το τουρνικέ, πώς βάζουμε ένα επίδεσμο. Άπλα πράγματα που σε 5 λεπτά μπορείτε να βρείτε στο YouTube χιλιάδες βίντεο. Γιατί να το κάνουμε; Να σώσουμε ζωές σε περίπτωση κτυπήματος μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ. Μπορούμε να έχουμε να μάτια μας ανοιχτά και να ενημερώσουμε την αστυνομία για ύποπτες κινήσεις.


Σίγουρα οι περισσότεροι «ειδήμονες» θα με χαρακτηρίσουν ρατσιστή.  Θα ήθελα να δω όμως τι θα κάνουν αν η τρομοκρατία κτυπήσει την Ελλάδα και είναι δικοί τους άνθρωποι ή και οι ίδιοι θύματα.


Θ.Σ. , Αξιωματικός Ειδικών Δυνάμεων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου