Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Health's Spot

ΤΑ 7 ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ


Καταλαβαίνεις, ότι από τη συμπεριφορά σου απέναντι στο φαγητό, θα κριθεί για το αν θα πας στην κόλαση ή τον παράδεισο. Στην αποκάλυψη θα κριθούν όλα, γι’ αυτό ράψε το στόμα.

Εντάξει όχι, ίσως το παράκανα λίγο, αλλά θα πρέπει να σκεφτούμε, τι είναι αυτό, που στέκεται απέναντί μας, στην κολοσσιαία προσπάθειά μας. Σκεφτόμενοι, ότι το κλειδί απώλειας λίπους, είναι το να πέσεις σε θερμίδες, το να αδυνατίσεις  σωστά, θεωρητικά είναι κάτι απλό. Ναι, είναι, ακόμη και αν γύρω σου η παραπληροφόρηση, είναι τεράστια, από κορμιά αγαλματένια και ιντερνετικά, το να δείξεις το καλοσμιλεμένο σου σώμα, αυτό που δούλευες όλο το χειμώνα (ή anyway το τελευταίο τρίμηνο), είναι μια απλή διαδικασία και όχι μαγικοί μονόκεροι, που περιλαμβάνει μερικούς απλούς και αυστηρούς κανόνες.

 

Το ότι είναι όμως απλή διαδικασία, δεν την κάνει εύκολη. Είναι ακριβώς το αντίθετο. Δεν θα σο χαϊδέψω τ’ αυτιά. Για να αδυνατίσεις σωστά, απαιτεί τεράστια προσπάθεια, μεγάλα αποθέματα ψυχικής δύναμης και θέληση που βάζει κάτω κάθε όριο που νόμιζες ότι είχες. Με αυτό δεν μπορώ να σε βοηθήσω σε αυτό το άρθρο, παρά μόνο ως παρακίνηση, ότι πίστεψέ με, πέρα από την εικόνα, Ω ΑΞΙΖΕΙ, η καθημερινότητά σου, γίνεται γελοία στο να ανταποκριθείς, από τις αποφάσεις που θα πάρεις, τη ταχύτητα σκέψης, αλλά και τα αποθέματα ενέργειας. Θα είσαι πάντα ένα σκαλί πάνω, θα κάνεις ό,τι θέλεις. Απλά.

Παρακάτω λοιπόν, θα σου αναφέρω 7 λάθη που κάνεις, σε όλη την διάρκεια της προσπάθειας σου, που σε αφήνουν πίσω ή σε καθυστερούν. Πότε δεν είναι αργά
:

 

1.      CHOCO SLIM: ΚΑΝΕΝΑ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ, σκεύασμα διατροφής, δεν θα πρωταγωνιστήσεις στην προσπάθεια απώλειας λίπους σου. Μπορεί να λειτουργήσεις επικουρικά, αν ασκείσαι έντονα, σε κάποιο μικρό ποσοστό, αλλά ΔΕΝ θα επιτελέσει καθοριστικό ρόλο, στην απώλεια λίπους σου. Φυσικά, δεν θα αναφερθώ περαιτέρω στο συγκεκριμένο προϊόν, όπου ήδη ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων, έχει πιάσει από τα μαλλιά και πολύ καλά κάνει για τις μεταξωτές κορδέλες που πουλάει. ΕΣΥ είσαι σε όλο αυτό και κανένα μαγικό χάπι –που να μην βλάπτει την υγεία σου- δεν υπάρχει.

2.      ΚΡΑΤΑ ΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ: Αν κατεβάσεις την θερμιδική σου πρόσληψη πολύ χαμηλά, ο μεταβολισμός σου θα ανταποκριθεί με το να ελαττωθεί, με αποτέλεσμα το λίπος να μην πάει πουθενά. Αποτελεσματική απώλεια λίπους, έχεις με αποτελεσματικό και δυνατό μεταβολισμό. Για καλύτερα αποτελέσματα, κατέβαζε τις θερμίδες σου αργά και σταδιακά (όπως αναλύθηκε στο προηγούμενο άρθρο)

3.      ΟΧΙ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ: Έμμεσα, υπονοώ να προσέχεις την πρωτεϊνική σου πρόσληψη. Δεν χρειάζεται να καταναλώνεις, τόνους πρωτεΐνης, έχοντας την εντύπωση, πως θα χαθεί όλο το λίπος και θα δυναμώσεις αμέσως. Ναι, ας συμφωνήσουμε ότι χρειάζεσαι μια αυξημένη ποσότητα πρωτεΐνης, έως -το πολύ- 1,5 γρ / 1 χ.γρ σωματικού βάρους, αλλά μην το παρακάνεις με παραπάνω, γιατί θα καταλήξεις με αντίθετο αποτέλεσμα και περίσσιο λίπος.

4.      ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ: Και όχι τελευταίοι και καταϊδρωμένοι. Έτσι λοιπόν, ενώ είναι αρκετά υποτιμημένο tip, δουλεύει τέλεια, γιατί βάζοντας υ/δ στο τελευταίο σου γεύμα, εμποδίζεις ένα περιβάλλον ορμονικής ανάπτυξης, που ευνοεί την λιπόλυση. Προσπάθησε να τους καταναλώνεις στο πρωινό σου και μετά την προπόνησή σου.

5.      ΤΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΙ ΤΟ ΒΑΡΙΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ: Μην είσαι σε κάποιο υποθερμιδικό διαιτολόγιο για πολύ καιρό συνεχόμενα, υπάρχει περίπτωση να υποστείς ‘’κυρώσεις’’. Με τις τελευταίες εννοούμε, ότι αν δεν κάνεις κάποιο διάλειμμα που και που, ο μεταβολισμός σου θα φτάσει σε ένα plateau και όλα θα συναντήσουν μια συνολική στασιμότητα. Έτσι λοιπόν, προσπάθησε σε όλη αυτή τη διάρκεια της διαδικασίας, κάθε 3 εβδομάδες, να σπας την δίαιτά σου, με ένα γεύμα που επιθυμείς πολύ και λίγο αυξημένες θερμίδες, μέσα σε μια ημέρα

6.      ΟΙ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΜΑΣ: Οι υ/δ δεν είναι καλοί ή κακοί. Είναι, με τι τρόπο τους χρησιμοποιείς. Μπορούν να σου προσφέρουν, τεράστια ποσά ενέργειας, δύναμης και νοητικής λειτουργίας, αλλά μπορούν και να σε γεμίσουν λίπος. Αν τους αποκλείσεις όμως τελείως, χάνεται η προστατευτική τους δράση και η προσφορά ενέργειας, με αποτέλεσμα να καταναλώνει ο οργανισμός ή την διαθέσιμη πρωτεΐνη ή τους ίδιους τους μύες του. Χαμήλωσέ τους σταδιακά και με προσοχή, μοίρασέ τους σοφά μέσα στην ημέρα, αλλά ποτέ μην τους εξαφανίσεις.

7.      ΜΗΝ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ: Η καρδιαγγειακή αερόβια άσκηση, είναι όντως, τρομερά αποτελεσματική στην απώλεια λίπους. Η υπερβολική καρδιαγγειακή αερόβια άσκηση, οδηγεί σε απώλεια μυϊκού ιστού, σε πτώση της τεστοστερόνης και σε στασιμότητα του μεταβολισμού. Παν μέτρον άριστον, έτσι και εδώ, προσπάθησε να περιορίσεις τις αερόβιες προπονήσεις σου, 3-4 φορές την εβδομάδα, στα 30’ διάρκεια.

Στο είπα, δεν υπάρχει μαγική συνταγή. Τα πράγματα είναι απλά. Διαβάζεις τα άρθρα –όλα φυσικά- μπαίνεις αποφασιστικά και δυναμικά, κοιτάς ευθεία, δεν σου γίνεται εμμονή απλά οργανώνεις έναν τρόπο ζωής που θα εντάσσεται στην καθημερινότητά σου και ξαφνικά ένα πρωί έχεις το σώμα που θες. Το μέγιστο μυστικό είναι ένα, δώσε βάση, αλλά όχι υπερβολική σημασία.

 

( Η εξαγωγή, ενός υπεύθυνου διαιτολογικού ή προπονητικού προγράμματος, συντάσσεται μόνο από απόφοιτους Χαροκοπείου πανεπιστημίου και συναφών ιδρυμάτων καθώς και απόφοιτους τμημάτων Φυσικής Αγωγής αντίστοιχα )

 


Μιχαλαρόγιαννης Γιάννης, Προπονητής Αθλημάτων - Στέλεχος διαιτολογίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου