Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Smash Point : Guest Hour

 ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΒΟΡΕ

Χθες είδα μια ταινία το Trupa D’ elite που αναφέρεται στην δράση της ΒΟΡΕ μιας επίλεκτης αστυνομικής μονάδας στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας όπου δρα μέσα στις φαβέλες, τα γκέτο της Βραζιλίας που ανθεί το έγκλημα. Όποιος κάνει έρευνα θα δει ότι η ΒΟΡΕ είναι μια μονάδα όπως καθήκοντα που έχουν εδώ 3 μονάδες της Αστυνομίας (ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΥΑΤ) και όπως γλαφυρά δείχνει η ταινία πολλοί αστυνομικοί σκοτώνονται εν ώρα υπηρεσίας ενώ η αντιμετώπιση των κακοποιών είναι η εξουδετέρωσή τους και όχι  η σύλληψή τους.

Όμως τι συμβαίνει στην Ευρώπη; Δυστυχώς σε όλη την Ευρώπη έτσι και στην Ελλάδα το έγκλημα κινείται με τα πρότυπα της κεντρικής και λατινικής Αμερικής.  Βλέπουμε για παράδειγμα την ύπαρξη γκέτο, περιοχές που δεν τολμά να μπει αστυνομικός, ληστείες με βαρύ οπλισμό (πχ Καλάσνικοφ) με αδίστακτους δράστες που πυροβολούν για ψύλλου πήδημα και φυσικά ο πολίτης να φοβάται.

Στην Αθήνα έχουν για παράδειγμα ολόκληρες περιοχές που δρουν ανεξέλεγκτα κυρίως Ρομά και ξένοι (Πακιστανοί, Γεωργιανοί, Αλγερινοί κ.α.).  Έτσι έχουμε περιοχές γκέτο όπως Μενίδι, Άνω Λιόσια κ.α που ο έγκλημα ανθεί και ο νομοταγής πολίτης δεν τολμά να βγει ούτε στο μπαλκόνι του σπιτιού του. Σε άλλες περιοχές όπως τα Εξάρχεια έχουμε «άβατο» δηλαδή η αστυνομία δεν έχει την έγκριση να επέμβει για να καταπολεμήσει την εγκληματικότητα.

Αλλά δεν είναι μόνο η Αθήνα δυστυχώς βλέπουμε μια ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας σε όλη την Ευρώπη:
·         Η Στοκχόλμη είναι η Νο 1 πόλη σε βιασμούς
·         Η Βιέννη έχει γίνει πεδίο πολέμων αντίπαλων συμμοριών Τσετσένων, Αλγερινών και Αφγανών.
·         Το Μάιο του 2016 ο Αρχηγός της Γερμανικής Ομοσπονδιακής αστυνομίας ανέφερε ότι το πρώτο τετράμηνο του 2016 τα περιστατικά που αστυνομικός αναγκάστηκε να κάνει χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού ήταν διπλάσια σε σχέση με όλο το 2015!
·         Σε Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία το εμπόριο ναρκωτικών και λευκής σαρκός έχει αυξηθεί με γεωμετρική πρόοδο τα τελευταία 5 χρόνια.
·         Το Όσλο, Μαντσεστερ, Birmingham, και το Λονδίνο έχουν ολόκληρες περιοχές φανατικών μουσουλμάνων που η αστυνομία δεν τολμά να μπει μέσα και επικρατεί ο Ισλαμικός νόμος. Μάλιστα το 2016 ο Αρχηγός της Βρετανικής Αστυνομία σε διάγγελμα είπε ότι η Βρετανική αστυνομία δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών εκτός του κέντρου του Λονδίνου όπου υπάρχει ένοπλη αστυνομία.

Δυστυχώς θα χαρακτηριστώ ρατσιστής και ξενοφοβικός από πολλούς διότι αναφέρω για περιοχές που ζουν ξένες εθνότητες. Αλλά ποια είναι η αλήθεια; Δυστυχώς στην Σουηδία το 87% των κακουργημάτων τελείται από αλλοδαπούς μετανάστες, στην Ελλάδα το 83%, στην Αυστρία στο 90%, στην Γερμανία το 80% κ.α. Βέβαια δεν είναι όλοι οι μετανάστες εγκληματίες. Εννοείται ότι υπάρχουν και αρκετοί οικογενειάρχες που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο για τις οικογένειές τους. 

Την ίδια στιγμή η αστυνομία και στην Ελλάδα και στις άλλες ευρωπαικές πόλεις βάλετε για το κύμα εγκληματικότητας και για την αδράνειά της. Αλήθεια φταίει η αστυνομία; Και όμως η αστυνομία συλλαμβάνει τους εγκληματίες και η δικαιοσύνη τους απελευθερώνει. Πρόσφατο παράδειγμα η επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ με 30 προσαγωγές πολλοί εκ των οποίων ταυτοποιήθηκαν σαν δράστες της επίθεσης. Όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Υπάρχουν πολλά περιστατικά αθώωσης και αποφυλάκισης με διάφορα τεχνάσματα πολλών ποινικών που φυσικά επανήλθαν στο έγκλημα. Η αστυνομία συλλαμβάνει εγκληματίες πολλές φορές και επ’αυτοφόρο  και την άλλη μέρα ο ανακριτής και ο εισαγγελέας τους απελευθερώνει άνευ περιοριστικών όρων.

Έτσι με αυτά τα στοιχεία της Ευρώπης βλέπουμε ότι οδηγούμαστε στο μέλλον σε μια κατάσταση τύπου ΒΟΡΕ όπου η αστυνομία θα μετατραπεί σε ομάδες θανάτου. Είναι η λύση; Φυσικά και όχι

Καλό είναι η δικαιοσύνη να ξεκινήσει και να πράττει ότι ορίζει ο νόμος και το σύνταγμα της Ελλάδος μακριά από χαρακτηρισμούς «ξενοφοβικός, ρατσιστής, φασίστας» και άλλα κοσμητικά. Να αποδοθεί δικαιοσύνη προς όλους τους εγκληματίες ανεξαρτήτου φυλής, έθνους, θρησκείας κ.α. με σκοπό να επανέλθει η ειρήνη. Οι εγκληματίες μετανάστες να σταλθούν στις χώρες τους και οι ντόπιοι να πάνε φυλακή για όσο προβλέπει ο ποινικός κώδικας.

 Έτσι είναι σίγουρο ότι θα προστατευτούν οι Έλληνες από τη βία αλλά και οι νομοταγείς μετανάστες θα αποφύγουν τους χαρακτηρισμούς και το φυλετικό ρατσισμό και θα μπορέσουν να ξεκινήσουν μια νέα ζωή στην νέα τους πατρίδα .

Αν η δικαιοσύνη συνεχίσει την τωρινή κατάσταση δυστυχώς μέσα στα επόμενα 10 χρόνια οι σκηνές από την ταινία θα είναι η καθημερινότητά μας στην Ευρώπη.






Θ.Σ. , Αξιωματικός Ειδικών Δυνάμεων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου