Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Society's Reflection

ΨΑΘΑ: ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΣ

Μέσα καλοκαιριού με τον καύσωνα να μας πεθαίνει όλοι ψάχνουμε τις κοντινότερες παραλίες για να πάμε, μπας και δροσιστούμε λίγο. Σκέφτηκα λοιπόν να σας παρουσιάσω ένα μέρος ξεχωριστό που δεν το γνωρίζουν πολλοί, πολύ κοντά στην Αθήνα και με πολλές επιλογές διασκέδασης.

Η Ψάθα λοιπόν είναι μια ώρα από την Αθήνα. Παίρνοντας την Εθνική προς Πάτρα βγαίνεις στην έξοδο για Μέγαρα και πας προς κατεύθυνση Αλεποχώρι – Ψάθα. Υπάρχει και λεωφορείο από το Μοναστηράκι που σταματάει ακριβώς μπροστά στην παραλία.

ΓΙΑΤΙ ΑΞΙΖΕΙ:
Η Ψάθα έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό. Συνδυάζει μοναδικά τη θάλασσα με το βουνό. Μάλιστα όλοι μας την έχουμε δει έστω και ας μην την ξέρουμε. Πού; Στις ταινίες του Νίκου Φώσκολου. Σε πολλές ταινίες του με πρωταγωνιστή τον αείμνηστο Νίκο Κούρκουλο, ο σκηνοθέτης επέλεγε την παραλία της Ψάθας για τις σκηνές δράσης.  Έχει απέραντη θέα τις Αλκυονίδες και μία ηρεμία απίστευτη.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΕΙ;
Να χαλαρώσεις στις ξαπλώστρες ή στην πετσέτα σου (είναι οργανωμένη αλλά έχει και πολλά σημεία όπου μπορείς απλά να κάτσεις αραχτός χωρίς ξαπλώστρα) να πιεις και να φας ότι θες στα beach bars (Άμμος, Paradise, Il Desto κτλ.), στο σουβλατζίδικο (Agora Psatha) ή στις ταβέρνες (Το Λιμανάκι της Ψάθας, CavoDoro κτλ.). Μάλιστα η ταβέρνα CavoDoro έχει προταθεί ως εξαίσια επιλογή και από τους γνωστούς κριτές καταστημάτων εστίασης, “Γευσιχώστες”

Εκτός από ποτό και φαγητό, μπορείς ακόμη να κάνεις θαλάσσια σπορ ή να παίξεις ποδόσφαιρο στο γήπεδο που υπάρχει 5 βήματα από τη θάλασσα. Μάλιστα αν είσαι αθλητικός τύπος, όπως είπαμε υπάρχει και βουνό. Πολλοί αναρριχητές επιλέγουν τα βράχια της Ψάθας για την εξάσκηση τους.


ΑΠΟ ΛΕΦΤΑ ΠΩΣ ΠΑΜΕ;
Άπλετο δωρεάν πάρκινγκ και δωρεάν ξαπλώστρες (μόνο την παραγγελία χρεώνεσαι) και όλα φθηνά. Όπως λένε και οι “Γευσιχώστες” ακόμα και η ταβέρνα που επισκεφθήκανε ήταν φθηνή.


Τέλος η Ψάθα είναι πραγματικά ένας παράδεισος που αξίζει να επισκεφτείς. Είμαι σίγουρη ότι μετά δε θα θέλεις να πας αλλού. Μάλιστα το αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ πολλοί Αθηναίοι δεν την γνωρίζουν, πολλοί ξένοι την επισκέπτονται. Όταν πας μην σου κάνει εντύπωση αν δεις τροχόσπιτα γαλλικά, γερμανικά, ελβετικά και ιταλικά. Δεν είναι κρίμα όμως μια τέτοια ελληνική ομορφιά να την γνωρίζουν οι ξένοι και όχι εμείς;;; 



Σαράφη Βασιλική , Κοινωνιολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου