Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Artemis' Corner

Συναισθηματικά ανάπηρος

Στην εποχή που ζούμε οι άνθρωποι γίνονται ολοένα και περισσότερο συναισθηματικά ανάπηροι καθαρά ως άμυνα! Προσπαθούν να βιώσουν με τον λιγότερο οδυνηρό τρόπο την  σκληρή πραγματικότητα.

Δεν ενεργοποιούν τα συναισθήματα τους για να μην νιώσουν λύπη, απέχθεια, κοροϊδία και όποιο άλλο αρνητικό και επίπονο συναίσθημα υπάρχει. Και όλα βαίνουν καλώς για αυτούς τους ‘αναίσθητους’, ‘απαθείς’ ανθρώπους. Πιστεύουν πως τίποτα δεν τους επηρεάζει. Νομίζουν πως η συναισθηματική ακαμψία είναι η άμυνα τους που κανείς και τίποτα δεν μπορεί να την επηρεάσει.
   
 Ισχύει όμως αυτή τους η πεποίθηση?
Είναι γεγονός πως οι άνθρωποι οι οποίοι λειτουργούν καθαρά με ψυχρή λογική και κανένα συναίσθημα τείνουν να έχουν μεγαλύτερες επιτυχίες και κοινωνική καταξίωση. Αυτό συμβαίνει γιατί τα συναισθήματα δεν είναι αντικειμενικά και πολλές φορές αλλάζουν την πραγματικότητα γιατί εμπλέκουν τν φαντασία και τα προσωπικά πιστεύω.

Παρόλα αυτά σε αυτόν τον ασπρόμαυρο κόσμο που ζούμε τα συναισθήματα είναι αυτά που δίνουν χρώμα στην ζωή μας! Γι’ αυτόν τον λόγο αναφέρομαι σε αυτούς τους ανθρώπους ως ανάπηρους. Διότι λείπει αυτό αυτούς ίσως για εμένα το πιο σημαντικό κομμάτι του ανθρώπου, η ΨΥΧΗ.

Βάλτε στην ζωή σας συναίσθημα σε ότι και αν κάνετε είτε αυτό είναι για δουλειά, κάποιο χόμπι, κοινωνικές σχέσεις και αισθηματικές! Ένας άνθρωπος που του λείπει κάτι γίνεται ευάλωτος και δεν πρόκειται ποτέ στην ζωή του να αποτελέσει μέρος ενός συνόλου από την στιγμή που ο ίδιος δεν είναι ολοκληρωμένος.


Όσοι από εσάς λέτε ‘ε και? Έχω πολλές επιτυχίες στην ζωή μου δεν χρειάζομαι τίποτα άλλο.’ Έχω απάντηση προς εσάς. Το κενό που έχετε μέσα σας καμία επιτυχία, καμία προαγωγή κανένας σύντροφος τρόπαιο δεν πρόκειται να το αναπληρώσει. Όσο περνάνε τα χρόνια θα γίνεται μεγαλύτερο και στο τέλος θα κατασπαράξει όλο σας το είναι! Αλλάξτε όσο είναι νωρίς γιατί η ευτυχία είναι ένα συναίσθημα που το νιώθεις πραγματικά μόνο όταν έχεις νιώσει και όλα τα υπόλοιπα! 



Mελιγκώνη Άρτεμις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου