Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Health's Spot

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ SNACK

Τα snack ή αλλιώς ‘‘τροφές τσιμπολογήματος’’, τις περισσότερες φορές -όταν γίνεται με ασυδοσία- είναι συχνό μπέρδεμα της αφυδάτωσης που έχει ο οργανισμός, με πείνα, στην προσπάθειά του να αναπληρώσει νερό/υγρά και να ισορροπήσει το PH, από το φαγητό.

Καλό θα είναι, πεινάς δεν πεινάς να καταναλώνεις νερό μέσα στην ημέρα για πολλούς λόγους, που θα αναλύσουμε σε άλλο άρθρο.

Πριν "τσιμπήσεις" ή φας κάτι, πιες 2 ποτηράκια νερό, να σιγουρευτείς για τις προθέσεις του οργανισμού σου, ώστε να μένεις ενυδατωμένος και να αποφεύγεις το ανούσιο τσιμπολόγημα.
Αν μετά από λίγο, νιώθεις ότι πεινάς ακόμη, η καταλληλότερη τροφή προς –τσούκου τσούκου μικρή- βρώση είναιιιιι;;; (καλά μάντεψες) φρούτα και λαχανικά.


Αν δεν προτίθεσαι όμως, να καταναλώσεις φρούτα ή λαχανικά, πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι, μήπως είσαι σε μια κατάσταση λαιμαργίας ή συναισθηματικής λιγούρας. Το να φας κάποιο γλυκό φρούτο, δεν θα καλύψει την λαιμαργία σου, ειδικά αν είναι συναισθηματικής φύσεως.

Σε αυτή την περίπτωση, κάνε κάτι που σε ευχαριστεί, βγες, χόρεψε, γυμνάσου, άκου μουσική, δες μια ταινία. Τώρα είναι που πρέπει να βρεις δύναμη.

Οι συναισθηματικές εξάρσεις, η λαιμαργία και γενικότερα η αντιμετώπιση της τροφής, είναι θέμα διαταραγμένων ορμονών και κουλτούρας ενός λαού. Αν ενδίδεις κάθε φορά που οι ορμόνες σου προστάζουν, δημιουργείς ένα φαύλο κύκλο άσχημης ψυχολογικής κατάστασης, που εξισορροπείται μέσω φαγητού.


Πιες νερό και πρόσθεσε πολλά φρούτα και περισσότερα λαχανικά μέσα στην ημέρα σου και δημιούργησε εσύ ένα νέο κύκλο στον οργανισμό σου, με βάση την υγεία και τη σταθερότητα σου, στην ταλάντωση του βάρους και των συναισθημάτων σου!

( Η εξαγωγή, ενός υπεύθυνου διαιτολογικού ή προπονητικού προγράμματος, συντάσσεται μόνο από απόφοιτους Χαροκοπείου πανεπιστημίου και συναφών ιδρυμάτων καθώς και απόφοιτους τμημάτων Φυσικής Αγωγής αντίστοιχα )

Μιχαλαρόγιαννης Γιάννης, Προπονητής-Γυμναστής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου