Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Smash Point : Guest Hour

  Σχέσεις Ευρώπης- Τουρκίας

Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε μια κλιμάκωση των σχέσεων της Ευρωπαικής Ένωσης με την Τουρκία. Μια Τουρκία νταή που προκαλεί συνεχώς, απειλεί ενώ ας μην ξεχνάμε και εκβιάζει να λάβει κονδύλια για να μην απελευθερώσει στρατιές μεταναστών. Από την άλλη παρατηρούμε μια Ευρώπη που μέχρι τώρα ήταν υποχωρητική σε βαθμό γελοιοποίησης και τώρα προσπαθεί να δείξει τα δόντια της, κάτι που ερμηνεύεται από την Ελλάδα ως κάτι το θετικό. Κούνια που σας κούναγε στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Η Ιστορία είναι η πηγή μάθησης κάτι που συχνά ξεχνάμε όπως επίσης ξεχνάμε ότι η διπλωματία είναι όπου φυσάει ο άνεμος. Όποτε το ξεχνάμε τρώμε τα μούτρα μας.

Η Γερμανία από τη δεκαετία 1880 έχει άριστες σχέσεις με τους Τούρκους. Αρχικά με την Οθωμανική αυτοκρατορία βλέπουμε Γερμανούς αξιωματικούς να οργανώνουν, να εκπαιδεύουν και να εξοπλίζουν την Τουρκία. Έτσι στους πολέμους του 1897, Βαλκανικούς και Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο οι Ελληνικές και Συμμαχικές δυνάμεις είχαν να αντιμετωπίσουν Τούρκους στρατιώτες και Γερμανούς αξιωματικούς. Ας μην ξεχνάμε ότι και οι γενοκτονίες Ποντίων, Μικρασιατών, Αρμενίων και Ασσυρίων οργανώθηκαν από τον Γερμανό Φον Σάντερς. Η φιλία αυτή συνεχίζεται έως και τις μέρες μας με την Γερμανία συνεχώς να βοηθά την Τουρκία και να της κάνει τα χατίρια. Ας μην ξεχνάμε κάτι βασικό: Αν ένα Ρωσικό αεροσκάφος παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Λεττονίας είναι Ευρωπαικό πρόβλημα. Όταν τα Τουρκικά παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της Ελλάδος και της Κύπρου δεν μας αφορά. Ας μην ξεχνάμε ότι στο κομμάτι παραβιάσεων έχουν ενάντιά μας πάντα την Γερμανία, την αχώνευτη Φιλανδία και τον κολαούζο Ολλανδία. Επίσης στην Γερμανία υπολογίζονται ότι κατοικούν περι τα  10 εκατομμύρια Τουρκικής καταγωγής άτομα δηλαδή 1 στους 8 Γερμανούς κατοίκους, μεγάλο ποσοστό για μια χώρα.

Η Ολλανδία είναι μια χώρα μαριονέτα. Τα τελευταία 40 χρόνια απλά αντιγράφει τι κάνουν οι άλλοι. Έτσι στρατιωτικά είναι αντίγραφο των Βρετανών και πολιτικά των Γερμανών. Μάλιστα οι ίδιοι οι Ολλανδοί το παραδέχονται ότι κάνουν ότι πει η Γερμανία «άνευ αντιλογίας στα διαταγάς τους».

Έτσι τώρα έχουμε μια πολύ σοβαρή συγκυρία της όλης έντασης με απειλές και από την Γερμανία και από την Ολλανδία ενάντια στην Τουρκία. Αλλά μας συμφέρει;  Φυσικά και όχι διότι είναι τεχνιτό.

Την παρούσα στιγμή οι Ολλανδία στον απόηχο των εκλογών, που το ακροδεξίο κόμμα της υπο τον Βίλντερς ήταν τρομερά δυνατό έπρεπε να πράξει κάτι, και τι καλύτερο από την πρώην και πλεόν  νυν επανεκλεγμένη κυβέρνηση να ανεβάσει τους τόνους και να δείξει τα δόντια της έτσι ώστε οι Ολλανδοί να κινηθούν μακριά από τον Βίλντερς το οποίο και έκαναν; Την ίδια στιγμή η Τουρκία ετοιμάζεται σε ένα μήνα για το κρίσιμο δημοψήφισμα του Ερντογάν για να αναδειχθεί σε Σουλτάνο. Υπάρχει καλύτερο φάρμακο να δείξει στην Τουρκική κοινή γνώμη ότι είναι δυνατός και δεν φοβάται κανένα; Δεν είδε τα θετικά αποτελέσματα των εκβιασμών του όπου έλαβε τεράστια ποσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ανέβηκε η δημοτικότητα του στην Τουρκία; Η Γερμανία με το CDU να καταρρέει και η Μέρκελ να βλέπει την καρέκλα της να τρίζει γιατί να μην το παίξει άγρια στον Ερντογάν για να δείξει όπως και η Ολλανδία ότι είναι δυνατή και δεν φοβάται; Ειδικά τώρα που ο φιλοευρωπαίος Σούλτς ανεβάζει τα ποσοστά του όπως και το ακροδεξίο AfD;

Μετά τις εκλογές όλοι ξαναγινόμαστε φίλοι. Δεν το έχουμε άλλωστε ξαναδεί το παραμύθι τόσες άλλες φορές; Θα δείτε ότι τον Μάιο ούτε γάτα ούτε ζημιά.


Άρα η Ελλάδα δεν θα κερδίσει τίποτε απολύτως από όλη αυτή την ένταση διότι είναι φτιαχτή και σίγουρα οι φίλοι μας οι Γερμανοί και οι Ολλανδοί μας έχουν γραμμένους στα παλαιότερα τους υποδήματα. 

Θ.Σ. , Αξιωματικός Ειδικών Δυνάμεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου