Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Society's Reflection

NHΣΤΕΙΑ ΚΑΙ…… ΦΥΓΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Η Καθαρά Δευτέρα πάει έφυγε… Φύγαμε το τριήμερο, ξεσκάσαμε και σκάσαμε από το φαγητό… Επόμενη ευκαιρία για φαγοπότι χωρίς τύψεις και πριν το καλοκαίρι, Το Πάσχα. Μέχρι τότε όμως τι κάνουμε; 

Μα φυσικά εκμεταλλευόμαστε, όσο περισσότερο μπορούμε, την σαρανταήμερη περίοδο της Νηστείας (κοινώς Σαρακοστή) για να εστιαστούμε στη ψυχική και φυσική μας υγεία, τα οποία είναι αλληλένδετα. Μετά την Πρωτοχρονιά, όπου ξαναμπαίνουμε σε μια ρουτίνα, σχεδόν όλες οι γυναίκες μπαίνουνε στο τρυπάκι του καλοκαιρινού κορμιού και όσο περνάει ο καιρός αυτή η σκέψη γίνεται εντονότερη. Τώρα λοιπόν είναι η μεγάλη μας ευκαιρία να αφήσουμε τα λόγια και να μπούμε στην πράξη.

Εάν δεν έχουμε κάποιο λόγο υγείας και μας το επιτρέπει ο γιατρός ας νηστέψουμε… δεν υπάρχει ιδανικότερη στιγμή…. Σίγουρα, υπάρχουν πολλά μη–νηστήσιμα φαγητά που κάνουν καλό στην υγεία μας, όπως και νηστήσιμα φαγητά, τύπου τσιπς, που μόνο βλάπτουν το σώμα μας και συνεπώς την υγεία μας. Το καλύτερο λοιπόν είναι να αποφύγουμε για ένα διάστημα τις καλές τροφές, απλά για να αποτοξινωθεί λίγο το σώμα μας από αυτές, αλλά χωρίς να τις αντικαταστήσουμε με τις βλαβερές.  Άλλωστε, όπως μου είπε και ένας ιερέας ο σκοπός της νηστείας είναι η αποτοξίνωση του ανθρώπου από κάτι που του αρέσει πολύ…

Όμως και η γυμναστική είναι εξίσου σημαντική. Αν κάνεις κακή διατροφή, ίσως η γυμναστική να μην αρκεί. Όταν όμως τρέφεσαι σωστά., η γυμναστική είναι ένα πρόσθετο μέσο για την επίτευξη του στόχου σου: να φαίνεσαι όμορφη και λαμπερή στο μπικίνι σου… χωρίς ανασφάλειες… και εκεί είναι που συνδέεται η σωματική υγεία με την ψυχική. Ένα όμορφο κορμί, μας δίνει αυτοπεποίθηση και μας κάνει να νιώθουμε όμορφα όχι μόνο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά… Επίσης,  όσο φθάνουμε στα επιθυμητά αποτελέσματα για το σώμα μας, τόσο πιο πολύ καθαρίζει το δέρμα μας… το οποίο κυριολεκτικά λάμπει ακόμα και άβαφο… και τόσο πιο μεγάλη ευτυχία νιώθουμε….
Οπότε με αφορμή τη Σαρακοστή ας βάλουμε ένα στόχο: το 2017 να είναι η χρονιά ενός σώματος ωραίου και γεμάτου αυτοπεποίθηση!

5 weeks left!

Καλή Επιτυχία καλή νηστεία και Καλή Σαρακοστή!




Σαράφη Βασιλική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου