Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Ο ΨΕΥΤΗΣ…ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ , ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ, ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΧΡΟΝΟ
ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ

Δεν συνηθίζω να γράφω ένα άρθρο από μια σκοπιά και μόνο, προτιμώ την αντικειμενικότητα , αλλά όταν αυτή η κυβέρνηση πράττει όπως πράττει και με αφορμή την απόφαση του πρόσφατου Eurogroup για το Ελληνικό Πρόγραμμα Στήριξης δεν μπορώ να μην αναλύσω και να σχολιάσω τα τεκτενόμενα και ουσιαστικά να παρουσιάσω πως έχουν με απλή λογική τα πράγματα.

Με το τέλος του Eurogroup της 15ης Ιουνίου η Ελληνική Κυβέρνηση θριαμβολόγησε πως επιτέλους η Ελλάδα μπαίνει σε τροχιά καλυτέρευσης , ότι έχουμε σαφείς δεσμεύσεις για το Ελληνικό χρέος και πως τα επίπονα μέτρα αποτελούν παρελθόν. Όμως η αλήθεια διαφέρει αρκετά , κάτι που συνηθίζει να υφίσταται στην Ελληνική πραγματικότητα  τα 2,5 αυτά χρόνια που κυβερνά ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. . Θα μου πει κανείς που βασίζω τα λεγόμενά μου ?

Μα που αλλού στις αποφάσεις που ελήφθησαν , οι οποίες ας σημειώσουμε ελήφθησαν με το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης του Ελληνικού Προγράμματος μετά από την ψήφιση … 140 προ απαιτούμενων μέτρων ( ένας αριθμός ρεκόρ θα έλεγα μέτρων, που δεν έχει φτάσει καμία άλλη κυβέρνηση έως τώρα). Αλλά και πάλι θα πει κανείς αν πάρθηκαν αποφάσεις που πραγματικά θα βελτιώσουν την Ελληνική Οικονομία δεν πειράζει. Όχι δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Οι αποφάσεις του Eurogroup αφορούσαν μόνο στην απελευθέρωση της δόσης του Ιουνίου για να εξοφλήσει η Ελλάδα τις οφειλές τις προς τους δανειστές μας καθώς και οφειλές προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα , μια πιο σαφή δέσμευση για ρύθμιση του χρέους (με κανένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και μέτρα για την επίλυση αυτού του τόσου καίριου ζητήματος για την άνθιση της Ελληνικής Οικονομίας) καθώς και την συμμετοχή πλέον και επίσημα του Δ.Ν.Τ. στο τρίτο Ελληνικό Πρόγραμμα Στήριξης.

Με άλλα λόγια ,πάλι ψέματα , πάλι θρίαμβοι χωρίς αντίκρισμα ( με εξαίρεση ίσως το είτε πιστεύετε είτε όχι θετικό αποτέλεσμα της συμμετοχής του Δ.Ν.Τ. και επίσημα στου θεσμούς) από την πολιτική ηγεσία του τόπου μας , που οι πολιτικές τις κινήσεις δεν έχουν αλλάξει στο ελάχιστο τα τελευταία χρόνια και ουσιαστικά σε ό,τι δεσμεύονται προς τον Ελληνικό Λαό , πράττει το αντίθετο. Η συνέχεια σίγουρα έχει ενδιαφέρον , καθώς είναι άξιο απορίας σε τι βαθμό πολιτικής “κολοτούμπας” θα μου επιτρέψετε να πω μπορεί να φτάσει η νυν κυβέρνηση του τόπου (113 είναι τα προ απαιτούμενα για την 3η αξιολόγηση) προκειμένου να μας πείσει για το αντίθετο , ότι δηλαδή κάνει σωστή πολιτική υπέρ του τόπου μας.

Κλείνοντας θα πω το εξής , αλίμονο δεν ονειρεύομαι και δεν πιστεύω πως κάποια άλλη κυβέρνηση θα έκανε πολύ καλύτερο έργο από την τωρινή και σίγουρα θα έφερνε και εκείνη επίπονα και δυσβάσταχτα μέτρα , που κανένας μας δεν θέλει, αλλά ας έχουμε την ευθιξία να μιλήσουμε με ρεαλισμό και ορθότητα και ας μην θριαμβολογούμε για το τίποτα καθώς έτσι ο θριαμβευτής προσβάλλει την ίδιας μας την νοημοσύνη.


Βάλλας Γεώργιος, Τοπικός Σύμβουλος Αργυρούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου