Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Cine Core

PIRATES OF THE CARIBBEAN 5
DEAD MEN TELL NO TALES


Γειά σας παιδιά και καλωσήρθατε σε ένα ακόμα άρθρο του Cinecore. Σήμερα θα σαλπάρουμε με τον πολυαγαπημένο μας πειρατή Τζάκ Σπάροου και το Μαύρο Μαργαριτάρι του προς άγνωστα και επικίνδυνα νερά σε νέες περιπέτειες. Πάμε λοιπόν να συζητήσουμε για τους ΄΄Πειρατές της Καραϊβικήw 5΄΄.
Η καινούργια αυτή ταινία ξεκινάει με τον γιό του Γουίλ Τέρνερ (Ορλάντο Μπλούμ), Χένρι,  ο οποίος ψάχνει τρόπο να σπάσει την κατάρα που ενώνει τον πατέρα του με το πλήρωμα του Ιπτάμενου Ολλανδού. Μαθαίνει λοιπόν πως υπάρχει ένας θρύλος για την τρίαινα του Ποσειδώνα η οποία έχει την ιδιότητα να σπάει κάθε κατάρα και πως αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να τον βοηθήσει στην εύρεση της είναι ο πειρατής και καπετάνιος Τζάκ Σπάροου. Ο Χένρι κατατάσεται στο πολεμικό ναυτικό για βρει πληροφορίες για την τοποθεσία του Τζάκ και της τρίαινας και σε μία ναυμαχία με ένα πειρατικό πλοίο θα συναντήσει τον καταραμένο καπετάνιο Σαλαζάρ ο οποίος θέλει να πάρει την εκδίκηση του από τον Τζάκ που εξαιτίας του βρίσκεται στην θέση που βρίσκεται. Μετά από πού κόπο ο Χένρι θα καταφέρει να βρει τον Τζάκ και με την βοήθεία μιας αστρολόγου που ονομάζεται Καρίνα Σμίθ θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους για την εύρεση της τρίαινας ενώ παράλληλα θα πρέπει να ξεφύγουν από την μανία του Σάλαζαρ.



Αυτή είναι με πολύ απλά λόγια η πλοκή της ταινίας μας. Οφείλω να ομολογήσω πως ήταν από τα καλήτερα ΄΄Πειρατές της Καραϊβικής΄΄ που έχω δεί (σίγουρα δεν συγκρίνεται με το πρωτό). Η Ντίσνεϋ εμπλούτισε την ταινία αυτή με όλα τα ωραία στοιχεία που είχε η πρώτη ταινία κρατώντας μας το ενδιαφέρον και χαρίζοντας μας άπλετο γέλιο με τις μοναδικές ατάκες και καταστάσεις στις οποίες έμπλεκαν οι πρωταγωνιστές μας. Οι ερμηνείες των ηθοποιών ήταν παρα πολύ καλές και τα πλάνα που είχε η ταινία ήταν τουλάχιστον μαγευτικά. Σίγουρα δεν θα δείτε κάτι καινούργιο αλλά είναι βέβαιο πως όταν τελειώσει η ταινία θα έχετε μία αίσθηση ικανοποίησης ότι δεν πετάξατε τα λεφτά σας.
Αυτό που προσπαθώ να πω με λίγα λόγια είναι πως ανήκει στις ταινίες που πραγματικά αξίζει να δεί κανείς. Στην τελική εδώ είδαμε το τέταρτο, αυτό που αξίζει κιόλας δεν θα δούμε?






Kατσιάμης Κωνσταντίνος , 3D  Αnimator & Multimedia Producer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου