Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Cine Core

TRANSFORMERS 5




Γειά σας παιδιά και καλωσορίσατε σε ένα ακόμα άρθρο του Cinecore. Αυτή την εβδομάδα θα μιλήσουμε για την καινούργια ταινία των Transformers που προβάλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες καθώς ο Όπτιμους Πράϊμ και τα Autobots του καλούνται για ακόμα μία φορά να σώσουν τον πλανήτη μας. Let’s roll out λοιπόν!!!


Η ταινία μας ξεκινάει στην μεσαιωνική Αγγλία με τους ιππότες της στρογγυλής τραπέζης να μάχονται κατα των σαξωνικών στρατών. Ο μάγος Μέρλιν ζητά την βοήθεια κάποιον εξωγίηνων ρομπότ τα οποία του δίνουν την ράβδο της δύναμης με σκοπό να κατατροπόσει ο Αρθούρος τους βαρβάρους και να φέρει ειρήνη στο βασίλειο του. Φτάνοντας στην σήμερον ημέρα ανακαλύπτουμε πως οι άνθρωποι έχουν δημιουργήσει μία κυβερβητική οργάνωση, την TRF, η οποία κυνηγάει και καταστρέφει οποιοδήποτε Transformer βρεί, είτε είναι Autobot είτε είναι Decepticon λόγο της απειλής που θεωρούν πως είναι. Ο Κέϊντ Γέϊγκερ (Μάρκ Γουόλμπεργκ) είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους που προστατεύουν τα Autobots από αυτό το κυνήγι που έχει ξεκινήσει εναντίων τους καθώς ο Όπτιμους Πράϊμ ψάχνει στον γαλαξία για τους δημιουργούς του. 

Ξαφνικά εμφανίζεται ο πλανήτης Σάϊμπετρον ο οποίος θα συντριβεί με την Γη σε δύο μέρες με σκοπό την αναβίωση του και ο Κέϊντ θα ανακαλύψει μία μυστική οργάνωση, τους Γουιτγουίκιανς, που από την εποχή του Αρθούρου προστάτευαν την ράβδο του Μέρλιν γιατί μόνο αυτή έχει την δύναμη να αποτρέψει την καταστροφή του κόσμου. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο Όπτιμους Πράϊμ επιστρέφει στην Γη με νέο όνομα και σκοπό. Μετά την αναμέτρηση του με την δημιουργό του, η οποία τον διέφθειρε, πήρε το όνομα Νέμεσις Πράϊμ και τώρα προσπαθεί να πάρει την ράβδο για να την παραδώσει στην δημιουργό και να καταστραφεί ο πλανήτης μας. Ο Κέϊντ τώρα καλείται να σώσει τον κοσμό από τους Decepticons και την δημιουργό ενώ παράλληλα να επαναφέρει τον Όπτιμους σαν αρχηγό των Autobots.


Αυτό είναι εν ολίγοις το σενάριο της ταινίας μας. Δεν βγάζει ιδιαίτερο νόημα ε; Το ξέρω!!! Η αλήθεια είναι πως η ταινία ήταν ανούσια και γεμάτη κλισέ. Οι σκηνές δράσης ήταν ρηχές και κάπως βαρετές. Δεν είχε τίποτα να προσφέρει από οποιαδήοτε άποψη. Οι χαρακτήρες ήταν απλοϊκοί και δεν υπήρξε κανενός είδους character development με αποτέλεσμα ο θεατής να μην μπορέσει ποτέ να ταυτιστεί με κάποιον από αυτούς. Τα ειδικά εφέ ήταν εντυπωσιακά αλλά αυτό είναι αναμενόμενο γιατί όλες οι ταινίες Transformers έχουν εντυπωσιακά ειδικά εφέ. Το σενάριο ήταν τουλάχιστον χαοτικό με αποτέλεσμα ο θεατής να χάνει το ενδιαφέρον του από ένα σημείο και ύστερα. Όφειλω να ομολογήσω πως απογοητεύτικα από την ταινία γιατί ουσιαστικά όλη η ταινία ήταν μία τεράστια έκρηξη με λίγα ρομπότ και επιπλέον Όπτιμους εμφανίζεται μόνο για μίσι ώρα σε μία ταινία τριών ωρών. Το πορισμά μου; Μάϊκλ Μπέϊ όχι άλλα Transformers. Τα πέντε νομίζω πως αρκούν.




Kατσιάμης Κωνσταντίνος , 3D  Αnimator & Multimedia Producer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου