Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Artemis' Corner

Η επαφή που έγινε like

Καλώς ή κακός πλέον ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας… facebook, instagram, snapchat κτλ είναι ένας πλέον καθημερινός τρόπος επικοινωνίας. Τι γίνεται όμως με τις ανθρώπινες σχέσεις? Μήπως αντί να βοηθάνε αυτά τα μέσα στην διατήρηση των κοινωνικών συναναστροφών τις αλλοιώνουν?

Η γνωριμία ενός ανθρώπου γίνεται μέσω από ένα αίτημα φιλίας.. η συμπάθεια με ένα ‘μου αρέσει’.. το φλερτ με μια ‘καρδούλα’ και η επικοινωνία με ένα μήνυμα!

Τι απέγινε το να βγεις έξω? Να γνωρίσεις κάποιον πρώτη φορά και να τον κοιτάς στα μάτια την ώρα που του μιλάς και όχι σε μία φωτογραφία? Να κάνεις ένα κομπλιμέντο σε έναν άνθρωπο και να βλέπεις τις αντιδράσεις του από κοντά και όχι από ένα  emoticon…  να αγγίζεις τον  άλλον να τον αισθάνεσαι… να γελάς και να γελάς με την ψυχή σου και όχι με ένα ‘χαχαχα’ πίσω από μια οθόνη…  να θέλεις να μάθεις τι κάνει ο άλλος και να μην του στέλνεις ένα ξερό μήνυμα στο messenger ή στο viber αλλά να τον παίρνεις τηλέφωνο και να τον ακούς…

Θα γυρίσετε τώρα και θα μου πείτε ‘εεε… ένας τρόπος επικοινωνίας είναι και αυτός βοηθάει..’ και ναι θα συμφωνήσω μαζί σας.. και εγώ το κάνω αλλά το θέμα είναι πως δυστυχώς υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που κάνουν μόνο αυτό! Έχουν ξεχάσει τι σημαίνει να έχεις κοινωνική ζωή έξω από μια οθόνη είτε αυτό είναι κινητό είτε υπολογιστής είτε οτιδήποτε άλλο.

Βγαίνω έξω και παρατηρώ παρέες και ζευγάρια να κάθονται για καφέ ή για ποτό και να είναι συνεχώς με ένα κινητό στο χέρι και να μην δίνουν καν σημασία ο ένας στον άλλον… βγήκες έξω με έναν άνθρωπο που θες να δεις άστο  κάτω το ρημάδι για δύο ώρες εκεί θα είναι και μετά δεν πάει πουθενά. Δώσε σημασία στον άνθρωπο που έχεις απέναντι σου θα ανταμειφτείς στο τέλος.


Στο τέλος εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως είτε για σχέση, είτε για φιλία είτε για απλά μια κοινωνική συναναστροφή  ωραία και η τεχνολογία βοηθάει αλλά σαν την ανθρώπινη επαφή δεν έχει! Δυστυχώς πολλοί από εμάς το έχουμε ξεχάσει! Αφήστε λοιπόν για λίγο την ζωή μέσα από μία οθόνη και ζήστε αυτήν που πραγματικά έχει σημασία! Στην τελική τι έχετε να χάσετε??  


Mελιγκώνη Άρτεμις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου