Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Smash Point : Guest Hour

    Οι αντιπαραγωγικοί ένστολοι


Στα βραβεία Οσκαρ το Φλεβάρη του 2017 είχαμε και μια Ελληνική συμμετοχή με ντοκυμαντερ που έδειχνε τις προσπάθειες του Λιμενικού Σώματος να διασώσει μετανάστες στην Μυτιλήνη. Ένα ντοκυμαντέρ που προβλήθηκε στο εξωτερικό και έκανε πάταγο ανεβάζοντας το κύρος της Ελλάδος, ενώ την ίδια στιγμή αποσιωπήθηκε στην χώρα μας. Φυσικό αυτό αφού  πολύ συχνά ακούμε από τα ΜΜΕ, από πολιτικές παρατάξεις και ακόμα και απλούς πολίτες πόσο χασομέρηδες, άχρηστοί αλλά και δίχως ουσία είναι οι ένστολοι που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις, στην αστυνομία και το λιμενικό σώμα. Ευτυχώς την γλύτωσαν οι πυροσβέστες. Βασικά εμείς δεν χρειαζόμαστε . Οκ, ας τους καταργήσουν. Όμως ας δούμε πόσο περιττοί και άχρηστοι είναι και ας κρίνει ο απλός αναγνώστης.

Έτσι έχουμε τα εξής γεγονότα που οι ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας (πλην πυροσβεστικής που θα δούμε άλλη φορά) βοήθησαν τον πολίτη το 2016:

·         Πάνω από 2500 συνάνθρωποί μας μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία, λόγω έλλειψης μέσων του ΕΚΑΒ, με στρατιωτικά μέσα, και με περιπολικά του Λιμενικού και της Αστυνομίας. Χωρίς αυτή τη μεταφορά το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των 2500 ανθρώπων δεν θα βρισκόταν τώρα στην ζωή. Την ίδια στιγμή μόνο στην Αττική πάνω από 700 πολίτες κατάφεραν με ΙΧ να μεταφέρουν δικά τους άτομα στο νοσοκομείο με την βοήθεια μοτοσικλετιστών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Ομάδας Ζ που άνοιγαν δρόμο. Επίσης πάνω από 1000 πολίτες με σοβαρά περιστατικά (ανακοπές, τροχαία ατυχήματα κ.α.) δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες από αστυνομικούς μέχρι να έρθει ασθενοφόρο αυξάνοντας τις πιθανότητες επιβίωσης τους. Που αλλού γίνεται αυτό στην Ευρώπη; ΠΟΥΘΕΝΑ. Δεν θα δούμε πουθενά στρατιωτικά μέσα να μεταφέρουν ασθενείς στα νοσοκομεία. Επίσης δεν θα δούμε περιπολικά να ανοίγουν δρόμο για ασθενείς ούτε αστυνομικούς να σπεύδουν να προσφέρουν Α’ Βοήθειες στον συνάνθρωπό μας.

·         Επίσης στην έρευνα διάσωση έχουμε πάνω από 50.000 άτομα μόνο το 2016 που διασώθηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις και το λιμενικό. Μάλιστα οι περισσότερες διασώσεις πραγματοποιούνται σε αντίξοες καιρικές συνθήκες ενάντια σε κάθε κανόνα ασφαλείας των διασωστών, κάτι που αναγνωρίζουν δυστυχώς μόνο οι ξένοι. Μάλιστα πρόσφατα πλήρωμα ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού τιμήθηκε από το ΓΕΝ για την διάσωση 9 ναυτικών υπο αντίξοες καιρικές συνθήκες ενώ στο ελικόπτερο που έπρεπε να πάρει μέχρι 4 διασωθέντες, οι ελικοπτεράδες μας χώρεσαν 9 άτομα σώζοντάς τους από βέβαιο θάνατο.   Δυστυχώς η εν λόγω ηρωική πράξη μεταδόθηκε στο εξωτερικό αλλά στην Ελλάδα μούγκα. Αλήθεια πόσοι γνωρίζουν ότι το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό διάσωσης στην Ευρώπη και μάλιστα είναι το μοναδικό που δρα σε αντίξοες συνθήκες;

·         Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στο κέντρο της Αθήνας ένας ηθοποιός προσποιούμενος τον άστεγο έδειχνε ότι αντιμετώπιζε σοβαρό καρδιακό πρόβλημα. Δυστυχώς λίγοι έσπευσαν να τον βοηθήσουν. Αποδείχτηκε ότι από αυτούς τους λίγους οι μισοί και πλέον ήταν αστυνομικοί και στρατιωτικοί εκτός υπηρεσίας.  Ουσιαστικά όποιος εκτός υπηρεσίας στρατιωτικός ή αστυνομικός πέρασε και είδε το περιστατικό έσπευσε να προσφέρει βοήθεια. Έτσι έχουμε επιπλέον περιστατικά που δεν έχουν επισήμως καταγραφτεί με στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, της αστυνομίας και του λιμενικού που βοηθούν τον συνάνθρωπό τους όταν υπάρχει ανάγκη. Πόσοι πολίτες το κάνουν αυτό;

·         Μόνο το Δ’ Τρίμηνο του 2016 ο Ελληνικός Στρατός διέθεσε άνω των 700.000 ευρώ σε διάθεση ιατρικού προσωπικού για προληπτικούς ελέγχους και για μεταφορές ασθενών σε μονάδες υγείας. Κάθε χρόνο πάνω από 100.000 συνάνθρωποί μας σε ακριτικές περιοχές εξετάζονται δωρεάν από στρατιωτικούς γιατρούς ενώ σε πολλές περιοχές του Αιγαίου και της Βορείου Ελλάδος που υπάρχουν στρατιωτικές μονάδες, λειτουργούν ιατρεία με σκοπό τη εξυπηρέτηση των πολιτών. Επιπλέον ο Ελληνικός Στρατός προμηθεύει με φάρμακα χιλιάδες πολίτες που δεν έχουν πρόσβαση σε φαρμακεία ή δεν έχουν την οικονομική άνεση. Επίσης την υγειονομική φροντίδα στα hotspot έχουν αναλάβει από κοινού οι Ένοπλες Δυνάμεις και κάποιες οργανώσεις όπως ο Ερυθρός Σταυρός και οι Γιατροί χωρίς Σύνορα. Οι άλλες ΜΚΟ απλά τρώνε τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε γιοτ, σπορ αυτοκίνητα και ακίνητα.

·         Εκατοντάδες παιδιά σε ακριτικές περιοχές που δεν έχουν μεταφορική ικανότητα, μεταφέρονται καθημερινά στα σχολεία με στρατιωτικά οχήματα φροντίζοντας ότι κανένα παιδί δεν θα χάσει το δικαίωμα για στη μόρφωση. Επίσης ο Ελληνικός Στρατός διαθέτει σε ακριτικές περιοχές στρατεύσιμους οπλίτες που είναι δάσκαλοι για να βοηθήσουν στην εκπαίδευση των παιδιών

·         Επίσης οι ένοπλες δυνάμεις την παρούσα στιγμή τροφοδοτούν το σύνολο των άνω των 70.000 μεταναστών που φιλοξενούνται στα hotspot όπως επίσης σε πολλές περιοχές της Θράκης και νησιών του Αιγαίου ο Ελληνικός Στρατός βοηθάει με τρόφιμα τους μαθητές. Πολύ καλό παράδειγμα είναι δημοσίευμα εφημερίδας ότι στην Πάτρα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με υποσιτισμένους μαθητές. Άμεσα ομάδες εφέδρων και η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών έστειλε ανθρωπιστική βοήθεια. Ακούστηκε πουθενά αυτό; Φυσικά και όχι, δεν ασχολούμαστε με τους φασίστες.

·         Επίσης ο Ελληνικός Στρατός διαθέτει σε ακριτικές περιοχές στρατεύσιμους που είναι γεωπόνοι για να βοηθήσουν τους ντόπιους αγρότες με την παραγωγή τους, όπως επίσης τεχνίτες προς όφελος της κοινωνίας. Το Όπλο του Μηχανικού έχει κατασκευάσει και συνεχίζει τη κατασκευή δρόμων, χώρων λατρείας, οικειών κ.α προς όφελος της κοινωνίας. Ας μην ξεχνάμε ότι τα hotspot κατασκευάστηκαν σε χρόνο ρεκόρ με άριστης ποιότητας υλικά και με το 10% του υπολογιζόμενου κόστους αφήνοντας έκπληκτους τους ξένους

·         Πάνω από 1.000 αυτοκτονίες (σε Ελλάδα και εξωτερικό) αποτράπηκαν χάρη στην άμεση επέμβαση της αστυνομίας τόσο μέσω της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος όσο και από την άμεση επέμβαση αστυνομικών της Άμεσης Δράσης. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον αστυνομικό στη Πάτρα που με κίνδυνο της ζωής του προσπάθησε και κατάφερε να κατεβάσει άτομο που ήθελε να αυτοκτονήσει και ο οποίος βρισκόταν στο 4ο όροφο κτηρίου;

·         Επίσης πόσοι γνωρίζουν για την προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων, της αστυνομίας και του λιμενικού σε αιμοδοσίες, σε εράνους, σε συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας; Τη στιγμή που οι γνωστοί «φιλάνθρωποι» συγκεκριμένων πολιτικών δογμάτων και της εκκλησίας σαμποτάρουν τις φιλανθρωπίες, οι ένστολοι αθόρυβα και με ταπεινότητα προσφέρουν συνεχώς στον συνάνθρωπο.

Μπορώ να αναφέρω και άλλα πολλά παραδείγματα αλλά θεωρώ ότι ο αναγνώστης έχει καταλάβει την αξία των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος- Ακτοφυλακής.


Δυστυχώς όμως μέρος της κοινωνίας και αρκετοί πολιτικοί, δεν έχουν σε μεγάλη υπόληψη στους θεσμούς αυτούς και έτσι έχουμε υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς, όπως αυτιστικοί (Ευάγγελος Βενιζέλος), αντιπαραγωγικοί (Πάγκαλος), καθυστερημένοι και δικτάτορες (Μπεγλίτης) , φασισταριά (Στρατούλης) και άλλα πολλά κοσμητικά. Τελικά, μήπως κοιτάνε στον καθρέπτη και τα λένε αυτά? 

Θ.Σ., Αξιωματικός Ειδικών Δυνάμεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου