Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Cine Core

LOGAN



Γεια σας παιδιά, είμαι ο Κώστας και μαζί θα συζητάμε για ταινίες που προβλήθηκαν ή θα προβληθούν στην μεγάλη οθόνη και μας έκαναν εντύπωση, τόσο θετική όσο και αρνητική.
Σήμερα, λοιπόν, θα ξεκινήσουμε με την τελευταία ταινία του Χιού Τζάκμαν στον ρόλο που όλοι τον αγαπήσαμε, τον ήρωα των κόμικ της γνωστής εταιρίας Marvel, Γούλβεριν.  Έπειτα από 17 χρόνια στον ρόλο αυτό, ο ίδιος ο Τζάκμαν δήλωσε πως το LOGAN είναι η τελευταία ταινία στην οποία θα υποδυθεί τον σκληροτράχηλο και πολυαγαπημένο μας Γούλβεριν. Άλλα ας μην κωλυσιεργούμε άλλο και ας δούμε κατά πόσο αξίζει ή όχι να δει κανείς το αυτή την ταινία.

Η ιστορία ξεκινάει σε ένα μετα-αποκαλυπτικό μέλλον όπου οι μεταλλαγμένοι δεν πολυσυναντιόνται  και συναντάμε έναν εμφανώς γερασμένο και ταλαιπωρημένο Λόγκαν ο οποίος προσπαθεί να φροντίσει έναν εξίσου γερασμένο και ταλαιπωρημένο Τσαρλς Εξέβιερ (για όσους δεν γνωρίζουν Professor X). Μέχρι που μπαίνει στην ζωή τους μία οκτάχρονη μεταλλαγμένη η οποία προσπαθεί να αποφύγει μια κυβερνητική ομάδα που την κυνηγάει για πειράματα και να φτάσει στον Καναδά όπου πιστεύει ότι έχουν βρει καταφύγιο και άλλοι μεταλλαγμένοι σαν και κείνη. Μέχρι στιγμής δεν συναντάμε κάτι περίεργο στην πλοκή της ιστορίας μας. Αυτό που το κάνει εξαιρετικά ενδιαφέρον ,όμως, είναι το γεγονός πως αυτή η μεταλλαγμένη έχει ακριβώς τις ίδιες δυνάμεις με τον Λόγκαν και έτσι, ο πρωταγωνιστής μας ξεκινάει ένα δύσκολο και μακρινό ταξίδι για να πάρει τις απαντήσεις που ψάχνει.

Την εν λόγο ταινία την προτείνω σε όλους σας ανεπιφύλακτα, (εκτός αν είσαστε κάτω των δεκαοχτώ γιατί είναι R-rated), γιατί δεν είναι η κλασσική superhero movie που βλέπουμε συνέχεια στην μεγάλη οθόνη. Θα μπορούσε κάλλιστα να πει κανείς πως είναι μία δραματική ταινία που απλά τυγχάνει οι χαρακτήρες να έχουν υπερδυνάμεις. Οι σκηνές δράσεις της ταινίας υπάρχουν τόσο σαν βοηθήματα για την εξέλιξη της ιστορίας και όχι απλά για να ‘πωρώσουν’ το κοινό, όσο και για να κάνουν ακόμα πιο έντονες τις δυσκολίες και κακουχίες που καλούνται να ξεπεράσουν οι χαρακτήρες μας. Αν περιμένετε δείτε ένα ακόμα κλασσικό Χ-men τότε δυστυχώς θα σας απογοητεύσω. Ο Χιού Τζάκμαν μας χαρίζει απλόχερα ίσως την καλύτερη Γούλβεριν ερμηνεία του και εμείς την απολαμβάνουμε σε κάθε λεπτό της. Για μένα το LOGAN είναι η ταινία Γούλβεριν που τόσο καιρό περίμενα και επιτέλους είδα. Την συνιστώ σε όλους σας ανεπιφύλακτα.




Kατσιάμης Κωνσταντίνος , 3D  Αnimator & Multimedia Producer


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου