Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΓΕΝΝΗΘΗΤΩ…ΚΟΜΜΑ

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει η τάση για την δημιουργία νέων κομμάτων σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα, με πρόσχημα την αγανάκτηση προς τα υπάρχοντα κόμματα που απαρτίζουν το πολιτικό σκηνικό του τόπου και ότι τα νέα αυτά κόμματα αποτελούν το κάτι καινούργιο και με τις ιδέες τους θα φέρουν την “άνοιξη” στον τόπο μας. Με λύπη μου θα πω την γνώμη μου, πως τα κόμματα που δημιουργούνται δεν είναι παρά το μέσο για πολιτικούς που έχουν έχουν “παροπλιστεί” από τα υφιστάμενα κόμματα και ελπίζουν πως παρουσιάζοντας κάτι το «νέο» θα ξαναμπούν στον πολιτικό “στίβο”. Τα καταφέρνουν όμως να πείσουν τον ελληνικό λαό ; Ας το διαπιστώσουμε :

To πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι το κόμμα του Πάνου Καμμένου το οποίο ιδρύθηκε το 2012 κόντρα στο μέχρι πρότινος κόμμα του που ήταν η Νέα Δημοκρατία. Η κίνηση του κυρίου Καμμένου ήταν πολύ έξυπνη, καθώς η αβεβαιότητα και θα έλεγα αντιπάθεια προς τον τότε πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά οδήγησαν αρκετούς δεξιούς στο να ψηφήσουν και να φέρουν το κόμμα του νυν Υπουργού Εθνικής Αμύνης στο 10,6% , πιστεύοντας πως είναι κάτι το διαφορετικό σε σχέση με την παλιά Νέα Δημοκρατία. Ο ενθουσιασμός βέβαια προς τον εν λόγω κόμμα δεν κράτησε πολύ και συνεχώς τα ποσοστά του πέφτουν, κάτι που φάνηκε από τις μεταγενέστερες εκλογικές διαδικασίες αλλά και από τον τερματισμό της αντιμνημονιακής ρητορικής του, ως κυβερνητικός εταίρος της σημερινής κυβέρνησης και την ψήφο του στο 3ο μνημόνιο της Ελλάδος.

Θα συνεχίσω με το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη , ένα κόμμα που δημιουργήθηκε στον απόηχο της συμφωνίας μεταξύ ΣΥ.ΡΙΖ.Α και θεσμών ,που αποτελούσε ουσιαστικά το “πιστό” στην αρχική του ρητορική ΣΥ.ΡΙΖ.Α. . Θα περίμενε κανείς πως αυτό το κόμμα με στελέχη όπως οι Στρατούλης , Κωνσταντοπούλου, Μακρή , Βαλαβάνη θα λάμβανε ένα σεβαστό ποσοστό μετά και την ουσιαστικά καταστρατήγηση του δημοψηφίσματος υπέρ του όχι από την σημερινή κυβέρνηση. Τελικά είδαμε το άκρως αντίθετο με τον συνδυασμό αυτών των ατόμων να μην λαμβάνει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 15 , το απαραίτητο ποσοστό για να εισέλθει στη Βουλή (2,86 % έλαβε) και άρα ο κόσμος να δείξει πως δεν πείστηκε από την ρητορική του… παρά την αντιμνημονιακή του χροιά.


Η δημιουργία νέων κομμάτων συνεχίζεται και είδαμε πρόσφατα την δημιουργία κομμάτων από την πρώην βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Μακρή Ραχήλ  , τον νυν ευρωβουλευτή κ.Μαριά Νότη και πιστεύω πως ο κύκλος της δημιουργίας όλων και περισσότερων κομμάτων δεν σταματάει εδώ. Θα πω όμως πως δύσκολα παλιές φιγούρες, που απλά θέλουν να φορέσουν ένα διαφορετικό “πολιτικό” πέπλο θα φέρουν κάτι καινούργιο πέρα από την επανατοποθέτησή τους στα βουλευτικά έδρανα. Ας έχουμε πάντα βέβαια και μια πεποίθηση ότι μπορεί και να φέρουν κάτι το διαφορετικό…ποτέ δεν ξέρεις.  

Βάλλας Γεώργιος, Τοπικός Σύμβουλος Αργυρούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου