Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Cine Core

POWER RANGERS



Γεία σας παιδιά και καλωσήρθατε σε ένα ακόμα άρθρο του Cinecore. Αυτή την εβδομάδα θα μιλήσουμε για το Power Rangers, μία ταινία εμπνευσμένη από την ομόνυμη σειρά των 90’s. Πάμε λοιπόν να δούμε κατά πόσο αξίζει να δεί κανέις το έργο αυτό ή όχι. GO GO POWER RANGERS!!!!
Η ταινία μας ξεκινάει στο Angel Grove με τον Τζέισον που είναι και ο, κατά κάποιο τρόπο, πρωταγωνιστής μας. Σαν έφηβος που είναι και λογο του ότι έκανε μία κακή φάρσα, έπρεπε να παρακολουθεί σχολικά μαθήματα μετά το σχολείο σαν τιμωρία. Στην αίθουσα τιμωρίας θα γνωρίσει δύο ακόμα παιδία, τον Μπίλλυ και την Κίμπερλυ με τους οποίους θα αρχίσει να αναπτύσει μια σχέση. Οι τρείς τους θα εξερευνήσουν ένα παλιό ορυχείο γιατί ο Μπίλλυ, που είναι και η διάνοια της παρέας, έχει ανακαλύψει πως κάτι υπάρχει στο ορυχείο. Έκει θα συναντήσουν άλλα δυο άτομα, την ‘επαναστάτρια’ Τρίνι και τον αστείο Ζάκ και οι πέντε τους θα βρούν πέντε περίεργες πέτρες που θα τους χαρίσουν υπερφυσικές δυνάμεις.

Εντωμεταξυ η ταινία μας συστήνει και τον κακό της υπόθεσης, μία εξωγήινη γυναίκα που ονομάζεται Ρίτα Ριπάλσα, η οποία θέλει, όπως όλες οι εξωγήινες μορφές ζωής του χόλυγουντ, να καταστρέψει την Γη. Οι πρωταγωνιστές μας, ψάχνοντας για απαντήσεις ως προς τι τους συμβαίνει, ξαναγυρίζουν στο ορυχείο και ανακαλύπτουν θαμμένο ένα διαστημόπλοιο και μέσα του ένα ρομπότ, τον Άλφα 5 και ένα ολόγραμμα, τον Ζόρντον που τους λένε πως είναι οι καινούργιοι Power Rangers, μία ομάδα ηρώων που θα σώσουν τον κόσμο από την καταστροφική δύναμη της Ρίτα Ριπάλσα. Τώρα οι χαρακτήρες μας καλούνται να μάθουν να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο και να συνεργάζονται έτσι ώστε να τα καταφέρουν και να σώσουν την Γη.

Αυτή είναι με πολύ απλά λόγια η πλοκή της ταινίας μας. Η αλήθεια είναι πως το Power Rangers δεν ανήκει στις ταινίες που μπορώ να πώ πως με ενθουσιάσανε. Η υποκριτική των ηθοποιών ήταν πολύ καλή και η Ελίζαμπεθ Μπάνκς έδωσε μία εξαιρετική ερμηνεία σαν Ρίτα Ριπάλσα αλλά για μία ταινία που ο τίτλος της είναι Power Rangers δεν τους βλέπεις και πολύ. Η ταινία εντρυφεί περισσότερο στο κομμάτι του δεσίματος των χαρακτήρων παρά στο κομμάτι του Power Rangers το οποίο από την μία είναι καλό γιατί βλέπεις όλες τις δυσκολίες που περνάνε για να καταφέρουν να συνεργαστούν αλλά από την άλλη έχει τόσα αχρείαστα πράγματα που απλά σε κουράζει και το κομμάτι που οι θεατές περιμένουν, δηλαδή η μεταμορφωσή τους με τις στολές, κρατάει μόνο είκοσι λεπτα σε μια ταινία δύο ωρών. 

Η αλήθεια είναι πως για κάποιον που ξέρει τι είναι οι Power Rangers από την παιδική σειρά των 90’s δεν είναι μία ταινία που θα τους ενθουσιάσει άλλα για ένα παιδί που τώρα τους μαθαίνει είναι σίγουρα μία πολύ καλή αρχή. Από άποψη ειδικών εφέ έχει γίνει πολύ καλή δουλειά και οι καινούργιες στολές ήταν απλά φανταστικές όπως και τα καινούργια Ζόντς απλά ήθελε σεναριακά μία καλήτερη ισορροπία μεταξύ του εφηβικού δράματος και της Power Rangers δράσης.  Παρόλα αυτά αν έχετε μικρό αδερφό ή ξάδερφο είναι σίγουρο πως αυτή η ταινία θα τον ενθουσιάσει και πως και σείς θα νιώσετε σε κάποιες στιγμές την νοσταλγία των παιδικών σας χρόνων. It’s Morphing time!!!



Kατσιάμης Κωνσταντίνος , 3D  Αnimator & Multimedia Producer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου