Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Cine Core

ALIENS


Γεία σας παιδιά και καλωσήρθατε σε ένα ακόμα άρθρο του Cinecore. Αυτή την εβδομάδα θα βάλουμε κάτω από το ‘μικροσκόπιο’ τους πιο τρομακτικούς εξωγήινους του Χόλυγουντ, τα Aliens, με αφορμή την καινούργια ταινία του μεγάλου σκηνοθέτη Ρίντλευ Σκότ ΄΄Aliens: Covenant΄΄.

Η πρώτη ταινία βγήκε το 1979 και για την εποχή της ήταν πολύ πρωτοποριακή. Η ταινία ξεκινάει με την πρωταγωνίστρια μας, Έλεν Ρίπλευ και το πλήρωμα του Νοστρόμο να λοξοδρομούν της πορείας τους λόγο ενός σήματος για βοήθεια από ένα διαστημόπλοιο σε έναν άγνωστο πλανήτη. Φτάνοντας εκεί θα συνηδητοποιήσουν πως το σκάφος είναι άδειο και το πλήρωμα του Νοστρομό βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο από μία εξωγήινη μορφή που ονομάζεται Xenomorphs. Η Έλεν και η ομάδα της εγκλωβισμένη στο Νοστρόμο θα πρέπει τώρα να επιζήσει της εξωγήινης απειλής και να φθάσει με ασφάλεια πίσω στην Γη.

Έκτοτε ακολουθήσανε άλλες τρείς ταινίες με τον ίδιο τίτλο για τις οποιες - με εξαίρεση της δεύτερης - δεν χρειάζεται να αναφέρουμε κάτι παραπάνω.
Ο λόγος; Δείτε τις ταινίες και θα καταλάβετε από μόνοι σας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον μου προκάλεσε η 5η σε σειρά  ταινία ¨Prometheus¨, που προβλήθηκε στις κινηματογραφικές οθόνες το 2012 και είναι ουσιαστικά prequel της πρώτης ταινίας Alien. Σε αυτή την ταινία μια ομάδα επιστημόνων, ταξιδεύει με το διαστημόπλοιο "Προμηθέας". Όπου επισκέπτονται έναν μακρινό πλανήτη εκτός του ηλιακού συστήματος, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία που σχετίζονται με την προέλευση του ανθρώπινου είδους και την εμφάνισή του στη Γη, εκεί ανακαλύπτουν έναν εξωγήινο κόσμο. Γρήγορα συνειδητοποιούν ότι κάτι τρομακτικό κρύβεται εκεί και θα δώσουν μάχη για να επιβιώσουν, ενώ γίνεται ξεκάθαρο ότι η φρίκη που βιώνουν απειλεί όχι μόνον τους ίδιους, αλλά και την ύπαρξη ολόκληρης της ανθρωπότητας.
Κάπου εδώ έρχεται να προστεθεί στο franchise της πενταλογίας της 20th Century Fox το  ¨Alien: Covenant¨, το οποίο τοποθετείτε χρονολογικά μεταξύ του ¨Prometheus¨ και του πρώτου ¨Alien¨.
Τι θα μας παρουσιάσει; Άγνωστο.
Στην νέα αυτή ταινία υποθέτω πως ο Ρίντλευ Σκότ θα διατηρήσει τα εξαιρετικά στοιχεία της πρώτης ταινίας και θα την εμπλουτίσει με ειδικά οπτικά εφέ και με μονάδικο σενάριο.

Άλλωστε στο τέλος κάθε
“Alien” ταινίας, κάνεις δεν μπορεί να σε σώσει γιατί πολύ απλά κανείς δεν μπορεί  να σε ακούσει να ουρλιάζεις στο διάστημα!!!



Kατσιάμης Κωνσταντίνος , 3D  Αnimator & Multimedia Producer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου