Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Cine Core

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΡΘΟΥΡΟΣ



Γεια σας παιδιά και καλωσορίσατε σε ένα ακόμα άρθρο του Cinecore. Αυτή την εβδομάδα η ταινία που θα μπει κάτω από το μικροσκόπιο μας είναι το ‘Βασιλιάς Αρθούρος’ του Γκάυ Ρίτσι που έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο του στις μεγάλες οθόνες τον Μάιο του 2017. Πάμε λοιπόν να αναλύσουμε κατά πόσον αξίζει να δει κανείς αυτή την ταινία.

Η ταινία μας ξεκινάει με την πολιορκία του Κάμελοτ από έναν σκοτεινό μάγο, τον Μόρντρεντ. Ο βασιλιάς Ούθερ με την βοήθεια του μαγικού του ξίφους Εξκάλιμπερ καταφέρνει να εξοντώσει τον σκοτεινό αυτό μάγο και να επαναφέρει την ειρήνη στο βασίλειό του μέχρι που δολοφονείται από τον αδερφό του Βόρτιγκεν ο οποίος παίρνει και την βασιλεία και δημιουργεί ένα τυρρανικό καθεστώς. Στο εντωμεταξύ ο γιός του Ούθερ και διάδοχος του θρόνου Αρθούρος δραπετεύει από το βασίλειο με την βοήθεια των γονιών του και καταφθάνει σε έναν οίκο ανοχής όπου και περνάει τα υπόλοιπα χρόνια μέχρι την ενηλικίωση του. Ξαφνικά θα κάνει την εμφάνιση του το μαγικό ξίφος Εξκάλιμπερ που είναι καρφωμένο σε μία πέτρα και ο Βόρτιγκεν, καταλαβαίνοντας πως έχει επιστρέψει ο διάδοχος του θρόνου, διατάζει κάθε νέος που βρίσκεται στην σωστή ηλικία να βγάλει το ξίφος από την πέτρα κάτι που μόνο ο Αρθούρος καταφέρνει. Με την βοήθεια κάποιων επαναστατών δραπετεύει από τον βέβαιο θάνατο που του επιφύλασσε ο θείος του και ξεκινάει ένα ταξίδι για να διεκδικήσει τον θρόνο του Κάμελοτ από τον θείο του και να φέρει την ειρήνη στην Βρετανία.


Αυτή είναι χονδρικά η πλοκή της ταινίας μας. Η αλήθεια είναι πως για κάποιον που ξέρει τον Αρθουριανό μύθο το μόνο κοινό που θα συναντήσει με την ταινία είναι το ξίφος και κάποια κοινά ονόματα. Τα πλάνα ήταν πάρα πολύ ενδιαφέροντα όπως και τα ειδικά εφέ σου κόβουν την ανάσα. Οι υποκριτικές είναι πραγματικά εξαιρετικές με έναν Τζούντ Λο να αποδίδει έναν Βόρτιγκεν όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί ποτέ αλλά η ταινία το χάνει στον τίτλο της. Αν η ταινία λεγόταν απλά «Ο μύθος του σπαθιού» τότε θα ήταν μία εξαιρετικά φανταστική ταινία άλλα δυστυχώς το «Βασιλιάς Αρθούρος» το διαστρεβλώνει όλο. Μπορεί να είναι βασισμένο σε μύθο και μπορεί να υπάρχουν πολλές εκδοχές του Αρθουριανού μύθου αλλά όλες  οι εκδοχές έχουν κάποια κοινά μεταξύ τους, μία βάση πάνω στην οποία εξελίσσεται ο μύθος. Εδώ άλλαξαν θεμελιώδη στοιχεία του μύθου και αυτό είναι που με ενόχλησε κάπως στην ταινία. Παρόλα αυτά, η ταινία με διασκέδασε με την δράση της και τα οπτικά εφέ της και πιστεύω πως είναι μία καλή επιλογή για να δει κανείς με την παρέα του μία Παρασκευή βράδυ. Απλά να μην έχετε κατά νου όλα όσα μπορεί να γνωρίζεται ήδη για τον Αρθούρο και τους ιππότες της στρογγυλής τραπέζης και είμαι σίγουρος πως η ταινία θα σας συναρπάσει.



Kατσιάμης Κωνσταντίνος , 3D  Αnimator & Multimedia Producer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου