Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Health's Spot

ΣΩΜΑΤΟΓΛΥΠΤΙΚΗ

  Κοιλιακοί part 2. Έκανες όλα τα προηγούμενα βήματα, μείωσες αρκετά το λίπος, έπεσες σε κιλά, αύξησες μυϊκή μάζα, γυμνάζεσαι επαρκώς, συνδυάζεις σωστά αεροβική εκγύμναση και εκγύμναση με αντιστάσεις, αλλά οι κοιλιακοί σου και γενικά οι μυώνες σου, δεν δείχνουν καλα.
  Σαν να… κρύβονται ένα πράγμα; Σαν να… είναι πλατσουριστοί; Σαν να… είναι λίγο θολοί. Σαν να… έχουν λίπος.
  Όχι δεν μπορεί. Είσαι καλά από λίπος, από διατροφή επίσης. Αν τα έχεις προσέξει όλα αυτά και είσαι σίγουρος, δεν λες ψέματα.
   Λοιπόν, σου έχω νέα. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κατακράτησης υγρών, η οποία καλύπτει την προσπάθειά σου, με ¨φουσκωμένο δέρμα¨.
 Θα σου πώ μερικά tips, τα οποία ίσως σε βγάλουν από το τέλμα της τελικής προσπάθειας. Και τονίζω της τελικής, διότι είναι διαφορετική η παρουσία κοιλιάς και γενικού λίπους σε επιμέρους σημεία και διαφορετική η κατακράτηση υγρών.
  Οι συμβουλές αυτές, πρόκειται να λειτουργήσουν βέλτιστα, σε άτομα με ήδη μειωμένο λίπος. Αν δεν το έχεις, ασκήσου εντονότερα και φάε εξυπνότερα:




Μείωσε το Νάτριο
Ένα διαιτολόγιο πλούσιο σε Νάτριο, αναπόφευκτα οδηγεί σε κατακράτηση υγρών. Δώσε βάση στα συσκευασμένα προϊόντα και στο πόσο αλάτι ρίχνεις στο φαγητό. Η γεύση συνηθίζεται δεν είναι τίποτα. Αν ασκείσαι έντονα, πρόσεχε την μείωση, μπορεί να οδηγήσει σε νευρική κατάρρευση.
Αύξησε την πρόσληψη Υδατος
Λιγότερο νερό, μικρότερη η κατακράτηση; Εσύ το υπέθεσες αυτό, όχι ότι ισχύει. Το νερό είναι αναγκαίο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού και βοηθά στην αποβολή τοξινών από τα κύτταρα. Αν δεν είσαι ενυδατωμένος, προκαλείς ενεργοποίηση ορμονών, που ευθύνονται για την κατακράτηση ύδατος στα κύτταρα
Ίδρωσε περισσότερο
Απλά τα πράγματα. Αποβάλλεις νερό, τοξίνες και καίς λίπος. Σκέψου το κρέας όταν το ψήνεις, πόσο είναι πριν και πόσο μετά. Προσοχή στη σάουνα. Είναι παροδική και γρήγορη λύση.
Κόψε την πρόσληψη Κρεατίνης
Τρομερό εργογόνο συμπλήρωμα, αποδεδειγμένα, από πολλές έρευνες. Είναι υπεύθυνη για το χτίσιμο άλιπης μάζας και δύναμης, με αντίτιμο την κατακράτηση υγρών. Μάντεψε τι πρέπει να κανεις.
Κόψε το Αλκόολ
Σοβαρά τώρα. Τι περιμένεις να ακούσεις; πόσο βλαβερό είναι; ε όχι αυτό δεν είναι tip. Είναι αξίωμα. Επίσης, σε αφυδατώνει, οπότε ενεργοποιούνται οι ορμονούλες που λέγαμε πριν και κατακρατούν υγρά
Φάε Σπαράγγια
Τα σπαράγγια (χωρίς προσθήκη αλατιού), είναι φυσικό διουρητικό, μειώνουν την αρτηριακή πίεση και βοηθούν στην νεφρική λειτουργία
Πιες χυμό από Cranberry
Άλλο ένα διουρητικό, που καταπολεμά τις τοξίνες και τα βλαβερά βακτήρια. Προσοχή στην προσθήκη ζάχαρης που έχουν τα έτοιμα σκευάσματα, αλλά και τις θερμίδες των 100% χυμών. Να ενταχθούν στη διατροφή, αλλά όχι να προστεθούν αν σκοπός είναι η απώλεια βάρους.
Πιες ρίζα Ταραξάκο, Χαμομήλι, Λεμονόχορτο και Πράσινο Τσάι
Υπέροχα όλα τα βότανα, με τρομερά αντιοξειδωτικές ιδιότητες, στο ήπαρ/αίμα/νεφρά, το στομάχι/έντερα, στομάχι/βακτήρια στόματος/αίμα και τα κύτταρα, αντίστοιχα. Επίσης, αποτελεσματικότατα διουρητικά. Δεν αντικαθιστούν το νερό. Συνδύασέ τα μέσα στην ημέρα για θεαματικά αποτελέσματα.
Έχε στο νου ότι αυτές οι συμβουλές, θα λειτουργήσουν σε ήδη χαμηλό λίπος, ειδάλλως θα κάνουν μόνο καλό στην υγεία.

Καλές Παραλίες!


( Η εξαγωγή, ενός υπεύθυνου διαιτολογικού ή προπονητικού προγράμματος, συντάσσεται μόνο από απόφοιτους Χαροκοπείου πανεπιστημίου και συναφών ιδρυμάτων καθώς και απόφοιτους τμημάτων Φυσικής Αγωγής αντίστοιχα )

Μιχαλαρόγιαννης Γιάννης, Προπονητής Αθλημάτων - Στέλεχος διαιτολογίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου