Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Health's Spot

ΤΟ ΙΕΡΟ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΟ

  Τι θέμα έθεσα Κυριακάτικο.
Σε πετυχαίνω και στην παραλία, να λιάζεσαι, ξεχασμένος από όλους και όλα, το μυαλό να ξεφεύγει ρομαντικά στον ήχο του κύματος και στα ουρλιαχτά της ευτυχίας των –δίπλα- μωρών και των δικών σου, επειδή ήρθε η μπάλα στον
Freddo σου. Αχ τι ευτυχία…
Κοίτα χαμηλά. Την κοιλιά. (κάπου εδώ, ακούς τον κλασικό ήχο του φιλμ να γυρίζει και να επιστρέφεις στην πραγματικότητα)
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συνεχίζεις να μην νοιάζεσαι, παραλία είσαι, αυτήν τη δεδομένη στιγμή, δεν μπορείς να κάνεις κάτι, εκτός από το να μην πλακωθείς στις μαγιονέζες, τον καφέ γαλακομπούρεκο και τα αναψυκτικά. Α! και παίξε μπάλα.

   Θέλεις τέλειους κοιλιακούς;

  Σήμερα, θα αναλύσουμε ένα φλέγον ζήτημα –μόδα μην πω- των ημερών.
Τους πολυπόθητους, μύες της κοιλιάς λοιπόν.
 Ένας μεγάλος αθλητής, της ελληνορωμαϊκής πάλης, χωρίς καμία επιστημονική κατάρτιση, μου είχε πει κάποτε, ‘‘για μένα, ο προπονημένος αθλητής, φαίνεται στον κορμό’’. Δεν είχε άδικο. Προφανώς φαίνεται και σε άλλα, κυρίως όμως σε αυτό.
Φαίνονται οι κοιλιακοί σου; έχεις θυσιάσει ψυχή και σώμα, έχεις διοχετεύσει νου, πειθαρχία, σωστή τεχνική, ανάσες και έξυπνες κινήσεις και τους κατέκτησες. Παραδείγματα όπως, Άντρες 180cm – 65/70kg και Γυναίκες 165cm 45/50kg αποκλείονται. Μιλάμε πάντα για υγεία. Για σωστή ορθοσωμία, καλή αναλογία μυϊκού ιστού με λίπους και επαρκούς βάρους.
Οι κοιλιακοί, απαιτούν πραγματικά θυσίες, τρόπο ζωής και μεγάλη μυϊκή μάζα, για να τους κρατάς –με φυσικό τρόπο- μόνιμα και χρόνια. Αλλά άπαξ και τους κρατήσεις μερικά χρόνια, δύσκολα εξαφανίζονται και αν ΄΄θολώσουν΄΄ λιγάκι, επανέρχονται γρήγορα και εύκολα



  Θεωρώ λοιπόν ορθόν, να αναφέρω, τη λειτουργία των κοιλιακών και τελοσπάντων, τι είναι αυτά τα τετραγωνάκια, που μας κάνουν τόσο ΄΄θελκτικούς και εντυπωσιακούς΄΄ :

ü  Εμπρόσθια, πλάγια και ολίγον οπίσθια έχουμε 4(+3) ομάδες μυών που στηρίζουν τον κορμό μας
ü  Υπάρχουν για να στηρίζουν τον κορμό μας, να τον επαναφέρουν από στροφές και με την σύσπαση όλων, για την αφόδευση
ü  Προπονούνται στο μέγιστό τους από -15 μέχρι 30 μοίρες (με κάμψη της μέσης, αν δεν υπάρχει ελβετική μπάλα και ειδικός μη δοκιμαστεί). Επίσης με στατικές γέφυρες και με ασκήσεις στροφών.
ü   Η μόνη "διαφορά" με τους υπόλοιπους του σώματός μας, είναι ότι περιβάλλονται από μεγάλη περιτονία-θήκη και διαχωρίζονται με την κεντρική λευκή γραμμή και τενόντιες εγγραφές που εξαιτίας τους βλέπουμε το λεγόμενο six-pack.
ü  Για υπερτροφία συμπεριφέρσου τους όπως και στους υπόλοιπους. Δηλαδή γενικά; τους χτυπάμε στη λειτουργία τους και δεν τους ταλαιπωρούμε, διότι συμμετέχουν παντού
ü  Για την εμφάνισή τους, πρόσεξε μέσω της διατροφής σου, να κρατάς τη λιπώδη μάζα σου κάτω από 12%.


ΜΗΝ πασχίζεις να τους σχηματίσεις με εκατοντάδες επαναλήψεις ή με καθημερινή εκγύμναση τους. Θα καμπουριάσεις, θα αποδυναμωθείς και υπάρχει πάντα η πιθανότητα, ανάπτυξης κήλης στις τενόντιες εγγραφές
Υ.Γ.: (εστίασε στη διανοητική ανάπτυξη πρώτα, σαν σημείο αναφοράς και θα έρθουν όλα πιο εύκολα και γρήγορα)


( Η εξαγωγή, ενός υπεύθυνου διαιτολογικού ή προπονητικού προγράμματος, συντάσσεται μόνο από απόφοιτους Χαροκοπείου πανεπιστημίου και συναφών ιδρυμάτων καθώς και απόφοιτους τμημάτων Φυσικής Αγωγής αντίστοιχα )

Μιχαλαρόγιαννης Γιάννης, Προπονητής Αθλημάτων - Στέλεχος διαιτολογίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου